Една майка описва как социалните медии разрушават самочувствието на родителите

Една майка описва как социалните медии разрушават самочувствието на родителите
Това може да се случи на всеки родител: виждаш перфектна семейна снимка в социалните медии и изведнъж се чувстваш виновна, защото семейният ти живот не изглежда толкова интересен. Една сцена, която Джен Флинт вижда в един басейн, я кара да напише пост, в който разкрива цялата истина зад "безупречните" родителски снимки в социалните медии и начина, по който те могат да разрушат самочувствието на всеки родител. Постът незабавно стана вирусен и много хора благодариха на Джен за това, че е толкова честна.


"Вчера, докато бях на басейн, наблюдавах млада мама и нейната дъщеря да влизат в зоната на басейна, облечени в много хубави бански костюми. Майка, с перфектни небрежни къдрици, прибрани в красив шал, през първите няколко минути говореше по телефона с приятел, докато дъщеря й чакаше да влезе в басейна. Майката свърши телефонния разговор и продължи да изважда детски играчки и слънцезащитни продукти на една плажна кърпа. След това, след като намери точния ъгъл и правилната светлина, майката извади статива си и направи няколко селфита с дъщеря си.

Момиченцето поиска да влезе в басейна. Майката каза на детето да изчака, след което направи на дъщеря си снимка пред басейна, в басейна и излизайки от басейна. Детето изглеждаше така, сякаш е правило това стотици пъти. Тогава майка й каза, че може да си играе. Малката влезе в басейна за няколко минути. През това време майката започна нов разговор, докато момиченцето учтиво и многократно питаше: "Мамо, можеш ли да дойдеш с мен във водата, моля?"

Тя бе пренебрегната. "Мамо, ще си поиграеш ли с мен?", попита момиченцето още 4 пъти. Майката я поглеждаше, но не прекъсваше разговора си по телефона и не отговаряше на детето си. След 10 минути майката приключи разговора си, събра слънцезащитния крем, който така и не използва, играчките, които също не бяха използвани, взе детето и си тръгнаха от басейна.

Седях там и си мислех за това, което тъкмо видях. Представях си снимките, които тя бе редактирала и публикувала в Инстаграм с надпис: "Време за плуване с моето момиче! #Makingmemories ".

Някъде другаде, със сигурност има майка, която си е вкъщи, с разрошена коса и мръсни дрехи. Тя ще се измори от чистенето и готвенето и ще реши да погледне социалните мрежи. Тогава ще види перфектната снимка на онази майка от басейна и ще започне да се обвинява. Ще започне да се обвинява, че не е достатъчно добра, защото не изглежда по този перфектен начин, защото не е завела децата си на басейн, защото не е купила еднакви бански за нея и дъщеря си и т.н.

И тази майка никога няма да разбере, че всъщност е прекарала деня много по-добре от онази майка на басейна. Защото се е грижила за децата си, играла си е с тях и е изпълнила дълга си на майка.
Това, което виждаме в социалните мрежи не е истина. В повечето случаи има филтри и редакция.

Скъпи майки, не се съревновавайте. Вие сте достатъчно добри! Вие сте невероятни, но най-важното е, че сте истински! Вашата разхвърляна къща и щастливите ви деца са доказателството, че правите всичко правилно!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

6 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay