6 начина да върнете кожените си неща обратно към живота

6 начина да върнете кожените си неща обратно към живота

Въпреки че кожата е изключително устойчив материал, износването и разкъсването се случват и при нея. Понякога кожата на обувките се разцепва, а кожените чанти се надраскват. Ако забележите някое от тези неща, не се паникьосвайте! Повредите са обратими и все още можете да запазите любимите си кожени обувки и аксесоари.
Ето как да върнете кожените неща обратно към живота:

1. Как да поправите кожени обувки с лепило

Дори ако смятате, че е безнадеждно, наистина дълбока цепнатина във вашите кожени ботуши може да се превърне в невидима, ако използвате лепило.

Нанесете малко лепило на върха на клечка за зъби. Разтворете цепнатината и нанесете лепило от вътрешната страна. След това вземете кърпа и натискайте силно върху кожата, за да се залепи добре. Трябва да използвате малко количество лепило, за да предотвратите изтичането и покриването на външната страна на кожата. Задръжте го за 1-2 минути.

2. Как да премахнете драскотини от кожени обувки с восък

За този трик можете да използвате паста с восък; за предпочитане съдържаща пчелен восък, за да се осигури трайност, оцветяване и защита.

Как да го направите:

Използвайки четка за дрехи, изчеткайте повредената повърхност на кожата, за да отстраните прах или мръсотия, които може да са залепнали по драскотините. След това нанесете някакъв пастообразен восък на чист памучен парцал и разтрийте кожата на обувките. Използвайки чистата част от памучния плат, отново нанесете восъчната паста, за да премахнете излишното количество. Оставете я да стои 5-10 минути. След това нанесете 2 или 3 слоя боя за обувки и оставете да изсъхне.

3. Как да премахнете драскотини от кожа с помощта на зехтин:

Зехтинът може да направи кожата искряща и да изглежда съвсем нова, когато се използва правилно. Зехтинът може да се използва за подхранване на кожата, особено когато е изсъхнала след продължително износване.

Как да използвате зехтин:

Вземете чист памучен плат и нанесете малко зехтин. След това, като използвате леки кръгови движения, започнете да разтривате зехтина върху кожата. Оставете го, докато се абсорбира напълно и изсъхне. 

4. Как да премахнете драскотина от лакирана кожа с помощта на лак за нокти:

Що се отнася до лакирана кожа или с обикновени думи, кожа, която е била обработена с лак, процесът на премахване на драскотина е доста лесен. Главно защото лъскавото покритие, приложено върху кожата, осигурява допълнителна защита. Грижата за кожа, която е била обработена с лак, изисква само нейното почистване и поддържането й блестяща. Можете да направите това, като използвате неща, които имате на разположение в собствения си дом.

Как се използва:

Напълнете купата с хладка вода и добавете няколко капки сапун. Използвайте чист памучен парцал. Натопете го в течността и я нанесете върху кожата, където има драскотини. Оставете да изсъхне. Нанесете тънък слой прозрачен лак за нокти и го оставете да изсъхне. 

5. Как да почистите кожени обувки с помощта на паста за зъби

Пастата за зъби може да се използва като почистващ препарат. Не само можете да я използвате, за да почистите банята, да полирате среброто или да почистите огледалото, но можете да я използвате и за почистване на кожените обувки.

Изцедете паста за зъби на чиста памучна кърпа. Разпръснете я на обувките си с леки кръгови движения. След това вземете четка за почистване на обувки и започнете да вървите по цялата повърхност на обувките си. Накрая вземете чиста памучна кърпа и извадете цялата паста за зъби от повърхността на кожата. 

6. Как да премахнете петната от сол от кожата с бял оцет

Всички се сблъскваме с петната от сол през зимата. Белият оцет прави чудеса, когато става въпрос за премахване на петна от сол и е невероятно лесно!

Как да го използвате:

Добавете 1 супена лъжица бял оцет в чаша, напълнена с хладка вода. Вземете памучна кърпа и потопете върха й в течността. Разтрийте обувките си с намокрената памучна кърпа, както бихте направили, ако ги полирате. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay