Евровизия 2020 ще се състои в Ротердам или Маастрихт

Евровизия 2020 ще се състои в Ротердам или Маастрихт

Холандските градове Ротердам и Маастрихт останаха единствените претенденти за провеждане на песенния конкурс "Евровизия 2020".

По данни на организаторите, двата града са подали по-силни заявки в сравнение с другите претенденти. В резултат Утрехт, Хертогенбош и Арнем отпаднаха от борбата за провеждане на конкурса, пише БТА, цитирайки ТАСС.

"Двата града са с добри възможности, що се отнася до организиране на телевизионно предаване и на мероприятието като цяло", отбелязаха организаторите. "Освен това в двата града и околностите им има достатъчно места за настаняване на гости. Ротердам и Маастрихт представиха добри планове за организиране на съпътстващи конкурса мероприятия и имат готовност да инвестират значителни средства в провеждането му.

Холандия е сред 7-те страни-участнички в първия песенен конкурс "Евровизия" през 1956 г. и бе домакин на изданието му през 1975 г.

Страната си осигури домакинството на следващия конкурс с победата на Дънкан Лорънс с песента "Arcade" на тазгодишното му издание в Израел.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay