Няколко напитки, които могат да забавят стареенето

Няколко напитки, които могат да забавят стареенето

Стареенето е неизбежно и с него се появяват видими признаци като побеляване на косата, загуба на коса и тези така нежелани бръчки. Стареенето не може да се забави, но появата на неговите признаци може - поддържането на здравословен начин на живот и придържането към здравословна диета може да помогне с това.

Има някои напитки, които могат да забавят появяването на признаците на страреенето:

1. Кафе

Исторически, кафето е получило лошо име, но новите изследвания показват, че голяма част от тази информация е невярна. Освен това сега има доказателства, че кофеинът предпазва организма от хронично възпаление, често срещан проблем при напредването на възрастта. Освен това, пиенето на кафе намалява риска от рак на кожата. Проучване, публикувано в European Journal of Cancer Prevention, установи, че тези, които пият по една чаша кафе всеки ден, намаляват риска от развитие на немеланомен рак на кожата с около 10%.

2. Смуути с плодове и кисело мляко

Добавете плодове като банани и горски плодове към кисело мляко, за да направите този вкусна напитка, анти-ейдж. Зрелите банани са богати на пектин, който поддържа нивото на захарта в организма под контрол. Пектинът също помага за отстраняване на вредните токсини от организма, което е от съществено значение за забавяне на процеса на стареене. От друга страна, плодовете са богат източник на витамин С, който помага на кожата ви да е еластична и сияйна.

3. Вино

Пиенето на алкохол може да увреди черния дроб и да ви накара да изглеждате по-възрастни, отколкото сте всъщност. Но пиенето на вино в умерени количества намалява възпалението и предотвратява заболяванията, свързани с остаряването. Умерената косумация на вино също може да предотврати деменцията и болестта на Алцхаймер.

4. Вода

Човешкото тяло е около 65% вода, затова поддържането на тялото хидратирано е важно за правилното функциониране на различните органи, а кожата ни е най-големият ни орган. Без подходяща хидратация, кожата може да стане суха и набръчкана, и да изглежда стара. Пиенето на вода също ни помага да се отървем от вредните токсини от тялото и ни поддържа свежи и млади.

5. Чай

Зеленият чай е богат на антиоксиданти против стареене, които помагат да се предотврати появата на бръчки. Можете също така да си правите маска за лице, за да освежите кожата си чрез смесване на зелен чай на прах с варен бял чай. Също така, различни проучвания показват, че хората, които редовно консумират зелен и черен чай, имат намален риск от сърдечни заболявания.

6. Сок от цвекло

Цвеклото е богато на естествени, здравословни нитрати, които според проучване от 2011 г., публикувано в списание Nitric Oxide, осигуряват тласък на притока на кръв към предната част на мозъка, като по този начин намаляват шансовете за деменция. Антиоксидантите в цвеклото могат да предпазят организма от свободните радикали и да се борят с бръчките.

7. Смуути с бадемово мляко, банани и авокадо

Бадемовото мляко съдържа витамини А, D и Е, които могат да поддържат кожата ви здрава и по-млада. Също така е богато на калций и протеини, които помагат на ноктите и косата да бъдат здрави и еластични.

Авокадото е пълно с мононенаситени мазнини, които осигуряват блясък на кожата ви, докато бананите съдържат витамини А, В и Е, които са полезни за кожата ви.

8. Сок от грейпфрут

Нашето тяло изисква витамин С, за да произвежда колаген, който увеличава дебелината и еластичността на кожата. Грейпфрутът е богат на витамин С, затова пиенето на чаша сок от грейпфрут не само ще намали бръчките, но и ще направи кожата ви по-плътна и по-млада. Също така, тъй като е богат на анти-оксидант "ретинол", грейпфрутът помага за възстановяване на повредената кожа и лечение на пигментацията на кожата.

9. Кокосова вода

Кокосовата вода е богата на минерали и електролити, които са от съществено значение за здравословния метаболизъм на аминокиселините, липидите и въглехидратите, както и за подобряване на разпределението на хранителните вещества, получени от храната. Също така, кокосовата вода съдържа растителен хормон, наречен цитокинин, който насърчава клетъчния растеж. Известно е също, че цитокинините са антиканцерогенни.

10. Сок от алое вера

Сокът от алое вера съдържа много аминокиселини и хранителни вещества, които спомагат за увеличаване на производството на колаген в организма. Антиоксидантите, присъстващи в сока, също насърчават регенерацията на кожата, като същевременно помагат за поддържане на еластичността й.

11. Мляко

Проучванията показват, че от тридесетте си години започваме да губим 1/2 до 1% от нашата мускулна маса всяка година. Също така, мускулната сила намалява с 12 до 15 процента на десетилетие. Левцинът - една от 9-те аминокиселини в човешкото тяло - е особено добър в обръщането на тази тенденция. В действителност, тя не само помага за регулирането на мускулния растеж, но също така и за регулирането на нивата на кръвната захар и за заздравяването на рани. Млякото също съдържа суроватъчен протеин, който е отличен източник на левцин.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay