Разбираме ли парите?

Парите играят важна роля във всекидневието ни. Те могат да ни осигурят определен стандарт на живот или достъп до информация, която иначе трудно бихме намерили. Финансовата ни независимост и успешност зависи от самите нас и в това как управляваме средствата си, пестим или пропиляваме. Парите не са всичко, не са най-важното, но е важно да сме финансово грамотни, за да живеем добре.

1. Важно е да инвестираме

Задържаме пари в три случая - за транзакции, за да сме подготвени за неочаквани разходи, за да инвестираме. Да вложим част от приходите си е толкова важно, колкото и да заделяме от тях. Няколко правилни инвестиции могат да ви осигурят постоянен доход, така, че да повиши стандарта ви на живот и да не ви се налага да работите когато се пенсионирате.

2. Няма пряк път към успеха

Парите няма да паднат от небето. Трябва да работите за тях. Няма пряк път към постигането на вашите цели, всичко се гради с упорите работа и саморазвитие. Трябва да градите умения, да четете, да учите и да полагате много допълнителни усилия. Никой няма да е доволен от посредствени качества, особено ако се стремите към високи позиции. Парите не растат по дърветата.

3. Никой няма да ви даде нещо безплатно

Нищо ценно не е безплатно, всъщност нищо не е безплатно, защото някой някъде е платил за него. Всички знаем, че  за да получим продукт или услуга трябва да си го платим. Дори лотарийната печалба не е безплатна, защото много хора са платили за билетите си. Така, че нищо не идва даром.

4. Пестете

Не заделяйте само това, което е останало след харченето, а точно обратното. Харчете това, което е останало след като сте спестили.  Изкараните пари не бива да излитат от джоба ви веднага щом ги вземете. Естествено, че този процес е съобразен с отделните нужди на всеки, но ако спазвате това просто правило лесно ще спестявате.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay