Пет стандарта за вашия избраник, които всъщност имат значение

Пет стандарта за вашия избраник, които всъщност имат значение

За да имате успешна и щастлива връзка трябва да намерите приятел, който има всяка една от тези личностни черти. Ако липсва дори само една от тях, можете да си намерите по-добър приятел. Добрата новина е, че списъкът не е толкова дълъг.

Кои са нещата, които наистина имат значение в една връзка и са минималните изисквания?

Да имате същото ниво на образование, да споделяте общи интереси или да бъдете невероятни в леглото, са добри качества на гаджето ви, но тези посочени долу са просто черешката върху тортата.

# 1 – ТОЙ ВИ СЛУША, , КОГАТО ГОВОРИТЕ 

Той трябва да се интересува истински от това, което казвате. Вашите истории и най-новите клюки сред приятелките ви са нещо, с което трябва да бъде добре запознат. Трябва да можете да му разказвате истории за вашето детство, а той - да ги помни. Той трябва да ви чуе, когато казвате, че не обичате цвекло или не можете да ядете авокадо. Слушането показва не само, че той се интересува от вас, но че се грижи за вас. Той трябва да се погрижи за случилото се, защото има значение за вас. Друга част е, че той слуша вашите нужди. Ако му кажете, че ви е нужно само време и не искате да говорите точно сега, той трябва да уважи това и да ви даде малко пространство, докато не сте готови да говорите. Добрият приятел иска да бъдете щастливи. Той иска да ви накара да се чувствате щастливи и най-добрият начин да го направите е да слушате взаимно това, което иска другия. Това е значението на комуникацията и трябва да се научите как да комуникирате по един любящ начин.

# 2 – ПРИЕМА ВИ ТАКАВА, КАКВАТО СТЕ 

Ако забележите, че той непрекъснато ви критикува или че се чувствате така, сякаш не може да бъдете "себе си" около него, то всъщност той може би не харесва напълно вашата личност. А защо да искате да бъдете с някой, който не вие приема напълно? Той трябва да ви накара да се почувствате най-забавната, най-умната, най-добрият човек за него. И не защото той се опитва да ви впечатли, а защото вашите шеги наистина го карат да се смее. Съветите, които му давате за работата му наистина помагат. Би било хубаво, ако ви вдъхновява да бъдете по-добър човек и да се променяте към по-добро.

# 3 - МИСЛИТЕ, ЧЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЧУВСТВЕН 

Уверени сме, че добавяте "мислите си" в началото на това, защото наистина става въпрос за това как се чувствате, когато сте около него. Ако вашите приятели смятат, че е прекалено срамежлив или е твърде силен или говори твърде много за себе си, това не трябва да ви притеснява, ако се чувствате комфортно, безопасно и мислите, че той наистина е забавен. Когато обичате да прекарвате време с някого няма напрежение. Разбира се, вие ще водите разговори, но през по-голямата част от времето просто трябва да се смеете, да разказвате истории и да се опознавате помежду си. Трябва да отделите повече време просто,за да изживеете отношенията си, отколкото да ги обсъждате или да мислите за тях. Ако сте имали повече от една или две срещи тип "трябва да поговорим" през последните няколко седмици, това е твърде много. Трябва да имате повече от типа на  "това е забавен филм" или "какъв страхотен ден на плажа". Те са много по-забавни, повярвайте!

# 4 – НАМИРАТЕ ГО ПРИВЛЕКАТЕЛЕН 

Може би човекът, с когото сте се виждали преди  сякаш е отговарял на всички полета в този списък и даже повече. Имали сте един милион общи и подобни неща в  детство, той е имал добра работа, споделяли сте страстите си. Списъкът продължава и продължава, дори си мислите, че е изглеждало страхотно. Този човек е изглеждал добре и всичко е било страхотно. Освен, че сексуалната химия просто не е била там. Дори да продължавате  да се виждате нещата между вас едва ли ще се получат. Трябва да се наслаждавате на забавните неща и да се чувствате забавно, безопасно и удобно. Не се опитвайте да го насилвате и не забравяйте, че няма нужда да бъде най-добре изглеждащият човек на света, за да се чувствате добре. Просто той трябва да ви привлича достатъчно.

#5 – ТОЙ ИМА СЪЩИТЕ ЦЕЛИ НА ЖИВОТ, КАТО ВАШИТЕ

Това е единствената черта на личността, която ще ви отнеме малко повече време, за да разберете. Неговите цели на живот и мечтите (както и твоите) не са нещо, което лесно може да бъде възпитано през първите няколко месеца от запознанството. Те са открити и разкривани с течение на времето. Ето защо е толкова лесно да попаднете в капана на това, да сте с някой, който в крайна сметка не споделя вашите възгледи и цели за живот. Може да се познавате от някого месеца или дори години, преди да разберете какво наистина иска от живота. Ако животът ви отведе в различни посоки - макар и да е трудно - е по-лесно да се пуснете и да продължите, отколкото да се опитате да нагаждате през остатъка от живота си.

Мислили ли сте да се откажете от работата си и да се преместите извън града, когато той работи усилено, за да стане партньор в адвокатската кантора? Ако работите за целите на живота, които неизбежно ще се сблъскат, трябва да говорите с него за това възможно най-бързо и да не го отбягвате. Трябва да погледнете вътре в себе си, за да видите дали сте готови да направите жертви в собствения си живот, за да го направите да работи. Ако не искате да направите жертви, това няма да се получи дългосрочно.

 Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay