8 града, в които можете да си купите жилище на символична цена

8 града, в които можете да си купите жилище на символична цена

Някои хора мечтаят да имат малка, уютна къща, а други мечтаят да живеят в огромно имение близо до морето. Днес не е толкова трудно да се сбъдне мечтата, защото някои къщи се продават само за $ 1, а някои просто се раздават безплатно.

Въпреки че днес цените на недвижимите имоти са доста страшни, има много алтернативи, особено ако нямате много пари. Ето някои места по света, на които можете да си купите къща на символична цена:

1. Самбука ди Сичилия, Италия

Италия предизвика голям взрив на пазара на недвижими имоти, когато предложи голям брой големи къщи за само $1. Къщите са разположени в различни села и райони, където има малко хора. Много млади хора от цял свят се съгласиха с предложението.

Самбука е едно от многото италиански села, където все още има къщи, които струват само $1. Въпреки това, трябва да знаете, че новият собственик е длъжен да направи тази къща красиво място в рамките на 3 години. Очаква се купувачът да похарчи поне 15 000 долара за обновяването на къщата.

2. Рубе, Франция

Ако обичате Франция, тогава малкото градче Рубе, разположено в северната част на Франция, определено е за вас. Този град близо до Белгия е икономически стабилен и бързо се развива. Местните власти просто искат градът да бъде населен и привлекателен за други хора.

В този град можете да си купите малка къща в индустриалния район само за $1. Купувачът трябва да живее в тази къща най-малко 5 години и да инвестира време и пари в ремонта на изоставения имот.

3. Токио, Япония

Дори страна, която има проблем с пренаселеността може да има много празни къщи! Хората от Токио са готови да раздадат къщите си безплатно или почти безплатно - те просто не се нуждаят от тях повече.

Това се дължи на уникалното суеверие, което японците имат: всички къщи, в които е имало бедствие или престъпление, се смятат за прокълнати. Те смятат, че такива места носят лош късмет. Това суеверие се разпространява из цяла Япония, така че Токио не е единственият град в тази страна, където можете да си купите нелепо евтина къща.

Японците дори създадоха специален онлайн пазар на изоставени имоти, наречен Акия. Тук можете да станете собственик на жилище безплатно или за много малко пари.

4. Okutama, Япония

Ако обичате природата и тишината, има и друга възможност за вас в Япония: можете да живеете в Okutama. Това е един от многото градове на призраци в Япония, но невероятните пейзажи правят това място наистина специално.

Местните власти забелязаха интереса на младите хора към това отдалечено място и създадоха специална програма, която да го направи по-популярно. Има специални изисквания за купувачите. Тук могат да се заселят само хора до 43-годишна възраст. И още едно нещо: за да станете собственик на къща тук, трябва да живеете поне 22 години в нея.

5. Бъфало, САЩ

Властите на Бъфало предлагат на всеки, който има право да купува имот, имот  само за $1. Програмата се нарича програма Urban Homestead. Такива програми са често срещани в САЩ, особено когато става дума за раздаване на необитаеми земи.

Всичко, от което се нуждаете, е да сте законен гражданин на САЩ, да живеете в новата си къща най-малко 3 години и да инвестирате значителна сума пари в ремонт. Правейки това, властите се надяват да направят града отново красив, без да влагат много пари.

6. Детройт, САЩ

Родният град на Еминем е в икономическа стагнация от дълго време поради безработицата, фалита, престъпността и т.н. 

Жителите на Детройт са загубили надеждата си, че един мощен град ще се прероди, така че сега са готови да продадат домовете си за много малко пари. Проблемът е, че никой не се нуждае от тези къщи, с изключение на бездомните. 

7. Ливърпул, Великобритания

Проблемът с необитаемите къщи съществува и във Великобритания. Въпреки бързото развитие на страната, все повече жители се местят в столицата за изграждане на успешни кариери.

Според статистиката във Великобритания 200 000 къщи са били празни поне 6 месеца. Повечето от тези къщи са изоставени от работническата класа през годините на безработица през 70-те, 80-те и 90-те години.

Правителството се опитва да накара хората да се преместят в покрайнините на Ливърпул, продавайки изоставените къщи само за $1.

Въпреки това, правилата за закупуване на имота са доста строги. Ако искате да закупите такава къща, тя трябва да е първата ви сделка за закупуване на имот. Също така, трябва да сте жител на града и да живеете в новата къща най-малко 5 години. Освен това, трябва да направите ремонт съгласно стандартите на града.

8. Кандела, Италия

Ако все още имате съмнения относно изразходването на $1 за къща, трябва да знаете: властите на Кандела са готови да ви платят 2 000 долара, ако се преместите в техния град. Властите направиха такъв отчаян ход, само за да се уверят, че този град няма да бъде напълно изоставен.

През 1990 г. е имало 9 000 жители, а през 2019 г. са само 2 700 души. Огромен брой хора напуснаха града, търсейки повече възможности. От своя страна градът спира да се развива икономически и нивото на безработица нараства. Властите смятат, че е възможно градът да се съживи.

За да ви бъде платено за преместване в Кандела, трябва да станете постоянен жител на града и да имате доход от най-малко $7,500 на година. Ако сте сами, ще получите $ 800, а ако имате семейство, ще получите 2 000 долара.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay