9 неща, които можете да видите само в Япония, дори и да пътувате по целия свят

9 неща, които можете да видите само в Япония, дори и да пътувате по целия свят

Елементи от японската култура са в нашия живот в момента: много хора гледат аниме и японски телевизионни сериали, ядат суши и слушат песни от японски певци. И дори такова привидно обичайно нещо като караоке всъщност произхожда от Япония. Но все още има някои неща, които могат да се видят само в Земята на изгряващото слънце.

Ето някои неща, които можете да видите само в Япония:

1. "Когато видите зеленото човече, можете да пресечете", това се научава още в ранно детство. Но на някои пешеходни пътеки в Япония няма да видите зелено човече. Вместо това ще видите заекът Мифи - герой, създаден от Дик Бруна, автор на холандска детска книга. Но как този герой е попаднал в японската култура? Отговорът е прост: Мифи много прилича на Hello Kitty.

2. Ние сме свикнали да седим на столове в кафенета и барове. Но японците са свикнали с високо ниво на комфорт, където и да са. Така че, столовете в японските кафенета изглеждат като ниски кресла, на които можете да лежите. Европейците наричат тази мебел Изакая - точно като заведението, където можете да видите тези ниски столове.

3. За да намалим стреса и да се отървем от главоболието, често използваме специални масажори, които имат много прост дизайн. В Япония има по-креативни и "мързеливи" варианти - електрически устройства, които приличат на разноцветни октоподи.

4. Pringles са много популярни в голям брой страни от много години насам. Но в Япония Pringles е марка нудълс, които хората в тази страна ядат много често.

5. Изглежда напълно нормално да спрем до най-близкото кафе, за да изпием чаша кафе или просто да седим сами на масата по време на обедната почивка. Но в японските кафенета, посетителите, които са сами, получават огромни плюшени играчки, за да не се чувстват тъжни.

6. Повечето вендинг кафе машини по света са сходни- има различни бутони за различните напитки и пускат хартиени чаши. В Япония има услуга, която ви позволява да поръчате кафе чрез телефона си и да го вземете от магазина в определен момент. Вместо хартиени или пластмасови чаши има бутилки с многоцветни етикети, които можете да персонализирате.

7. Яли ли сте бисквити с формата на животни? Винаги е забавно да бръкнеш в пакета и да се опиташ да познаеш дали ще извади лъв или костенурка. В Япония има същите, но с покемони.

8. В останалата част от света, на Нова година и на Коледа, хората приготвят много вкусни храни и организират голям празник. Това различава обикновената храна от тази за празник. Странно е, но в Япония хората имат различно отношение към тези неща: на Коледа, те обичат да ядат пиле от KFC, което замества традиционната коледна пуйка.

9. Ако ядете суши често, може би сте забелязали, че оризът често пада от рибата, след като го вземете с пръчиците. В Япония обаче няма такъв проблем, защото те имат специална рецепта: оризът се смесва със сос, който съдържа захар, сол и оризов оцет.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay