Победителите на филмовите награди на MTV

Победителите на филмовите награди на MTV

Супергеройската продукция "Отмъстителите: Краят" доминира на филмовите и телевизионни награди на MTV, които се раздадоха в Санта Моника, Калифорния.

"Отмъстителите: Краят" спечели 3 отличия - за най-добър филм, най-добър герой (Робърт Дауни-младши като Тони Старк/Железния човек) и най-добър злодей (Джош Бролин като Танос).

Наградата за най-добър филм прие режисьорът Антъни Русо, който представи видео послания от Крис Хемсуърт (Тор) и Робърт Дауни-младши. В обръщенията си актьорите отправиха благодарност към феновете, към покойната легенда на "Марвел" Стан Лий и към самия Русо.

В категорията за най-добро телевизионно шоу беше отличена хитовата фентъзи поредица "Игра на тронове".

За най-добър действителен герой беше обявена съдийката от Върховния съд на САЩ Рут Бейдър Гинсбърг - изявена феминистка, бореща за равноправие между половете, на която е посветен номинираният за 4 награди документален филм "РБГ".

Отличието за най-добър документален филм беше присъдено на "Surviving R. Kelly". Продукцията, в която 7 жени разказват за сексуалните посегателства на R&B певеца Ар Кели, доведе до отстраняването на изпълнителя от звукозаписната му компания и до повдигането на обвинения срещу него.

В категорията за най-добро изпълнение във филм беше отличена Лейди Гага за "Роди се звезда". Ексцентричната певица и актриса не присъства на церемонията.

Призът за най-добро изпълнение в тв шоу отиде при Елизабет Мос за "Историята на прислужницата".

Първа носителка на отличието за най-плашещо изпълнение стана Сандра Бълок. Актрисата спечели приза с превъплъщението си в "Клетка за птици". Трофеят й беше връчен от израелската звезда от филма "Жената чудо" Гал Гадот.

Сред останалите отличници на филмовите и телевизионните награди на MTV се наредиха "Капитан Марвел" (най-добър екранен бой между Капитан Марвел (Бри Ларсън) и Мин-Ерва (Джема Чан), Ник Кенън (най-добър водещ), Ноа Сентинео и Лана Кондор (най-добра екранна целувка в "На всички момчета, които съм обичала преди"), Ноа Сентинео (пробив за "На всички момчета, които съм обичала преди"), Даниъл Леви (най-добро комедийно изпълнение в "Schitt's Creek"), изпълнението на песента "Shallow" във филма "Роди се звезда" (най-добър музикален момент).

На церемонията със специални награди бяха почетени Дуейн Джонсън и Джейда Пинкет Смит.

Бившият кечист, известен като Скалата, беше удостоен с приза "Поколение". Отличието се връчва на звезди, които с разнообразните си превъплъщения са се превърнали в любимци на филмовите и телевизионните зрители. Сред предишните му носители са Крис Прат, Робърт Дауни-младши, Уил Смит, Сандра Бълок, Джейми Фокс, Рийз Уидърспун, Марк Уолбърг, Джони Деп, Бен Стилър, Том Круз, Джим Кери, Адам Сандлър, Майк Майърс.

Приемайки приза Дуейн Джонсън сподели, че не е станал любимец на публиката, като се е съобразявал с чужди идеи за това кой трябва да бъде.

"Най-важното е да бъдем себе си", сподели 47-годишният актьор с афроамерикански и самоански корени.

Джейда Пинкет Смит беше почетена с приза "Пионер".

"По свой начин всеки от присъстващите тук проправя пътя на останалите", заяви актрисата.

Водещ на церемонията за филмовите и телевизионни награди на MTV беше актьорът Закари Леви, който беше номиниран в категориите за най-добър герой и за най-добро комедийно изпълнение за "Шазам!".

Източник: dir.bg

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
 
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay