Стивън Ачикор за музиката и участието си в BG Music Festival

Стивън Ачикор за музиката и участието си в BG Music Festival

Стивън Ачикор впечатли българската публика с участието си в музикалния формат X Factor. Неговите музикални успехи продължават и до днес и той е финалист на BG Music Festival. Той отговори на нашите въпроси, разказа ни за любовта към музиката и от къде се е зародила тя, както и за възхищението, което изпитва  към българския фолклор:

Стивън Ачикор за музиката и участието си в BG Music Festival

Кога започна да се занимаваш с музика и разбра, че това е твоето призвание?

Започнах да пея от много ранна възраст госпели в църковния хор на Делта Стейт, където съм роден и след това като тинейджър продължих да свиря на барабани. Цялото ми семейство е музикално и от дете музиката е била винаги моя страст и вдъхновение, отразяващо огрoмната ми любов към Бог.

Би ли споделил с нас, какво беше форматът X Factor за теб?

X Factor беше невероятно изживяване за мен. Особено след като изпях "Облаче ле бяло". Тогава усетих любовта на хората и осъзнах ,че съм успял да докосна сърцата им. За хубавата песен няма граници, нито пък цветът на кожата е от значение. Това научих във формата.

Какви възможности ти даде музикалното състезание?

Не мога да не спомена, че  X Factor ме направи популярен и ме срещна с много хора от музикалната индустрия в България, а това не е никак малко. С някои от участниците станахме добри приятели и продължаваме да бъдем такива и днес.
Стивън Ачикор за музиката и участието си в BG Music Festival

Ще ни разкажеш ли за песента ти за BG Music Festival?

Песента, с която участвам на фестивала, се казва "Да обичам" и в нея за първи път пея изцяло на български. Жанрът й е по-различен от соул и R&B музиката, с които хората обикновено ме свързват. Затова "Да обичам" е предизвикателство в музикалната ми кариера - много вълнуващо и много различно от всичко, което съм правил досега.

Какво те вдъхновява да правиш музика?

Възможността да въздействам на хората. Ако успея да се докосна до душите им и да ги накарам да се чувстват по-щастливи и окрилени, съм постигнал мисията си на изпълнител. Също така вярвам, че всяка песен трябва да носи послание, което ни извисява и ни прави по-добри. Това ми разбиране е свързано с госпела и силната ми вяра в Господ.
Стивън Ачикор за музиката и участието си в BG Music Festival

Кой е любимият ти музикален жанр?

Госпелът. Закърмен съм с него, но също така R&B, соул и поп.

Би ли ни разказал, какви са бъдещите ти професионални цели и проекти?

В момента завършвам снимките на видеоклипа към песента "Да обичам"  и същевременно работя по нов проект с двама много талантливи музиканти - Фабрицио Паризи и Тони. Сформирахме група, която се казва "Роуминг", така, че изненадите тепърва предстоят.

Кои български изпълнители харесваш и кои те вдъхновяват?

Харесвам много от българските изпълнители. Последно бях на концерт на Белослава, но безспорно голямо възхищение изпитвам към българския фолклор и към проекти, които го популяризират и представят в нова светлина. Прекрасен пример затова е Sunbeam на Фабрицио Паризи и Белонога.

С кой български изпълнител би искал да направиш дует?

С Графа.
Стивън Ачикор за музиката и участието си в BG Music Festival

Какво би пожелал на феновете на музиката ти и любителите на българските песни?

Да продължават да слушат и подкрепят хубавата българска музика. Аз самият уча усилено български и вярвам дълбоко, че най-доброто тепърва предстои. България има хилядолетна история и уникален фолклор, които оставят чужденците без думи. Бъдете горди и не забравяйте корените си, където и да сте по света!

Благодарим на Стивън, пожелаваме му още много успешни музикални проекти!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay