Ето колко минути трябва да вървите на ден, за да започнете да отслабвате

Ето колко минути трябва да вървите на ден, за да започнете да отслабвате

Трудно е да се намери време за спортуване, когато трябва да балансираме времето си между работа, грижа за дома, личен живот и т.н. Но ако са минали месеци или години в тази рутина, вероятно имате няколко излишни килограми, които трябва да свалите и знаете, че е време да направите някои промени. 

Ето една добра новина: ходенето по-малко от 30 минути на ден може да ви помогне да отслабнете, стига да го съчетаете със здравословен начин на живот.

Повишаването на дневните нива на активност може да изиграе огромна роля, за да ви помогне да отслабнете и да поддържате здравословно тегло. За всеки, който сега започва да извършва физическа актиност, вървенето е най-доброто решение. 

30 минути се равняват на около 4000 до 5000 стъпки, което се смята за заседнал начин на живот за човек, който обикновено не се движи, но е голям напредък за човек, който няма никаква физическа активност. Вървенето в продължение на 30 минути може да ви осигури изгаряне на до 2000 калории. С други думи, вървенето половин час всеки ден е полезно, но няма да е ефективно, ако останете зад бюрото през останалата част от деня. Вместо това трябва да се стараете, за да стигнете до 10 000 или дори 12 500 стъпки на ден. 

И накрая, загуба на тегло се свежда до прием на калории и изгаряне на калории. Теглото ви няма да помръдне, ако ядете прекалено много калории, без значение колко стъпки правите. За да отслабнете, трябва да създадете калориен дефицит, като намалите броя на калориите, които приемате или увеличавате броя на тези, които изгаряте- или малко от двете. Дефицит от 500 калории на ден трябва да ви помогне да свалите около 2 килограма на седмица.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay