Каджун е комбинация от ароматни пиперливи подправки, която идва от Франция. Ето как да си направите вкусни такос със скариди и тази подправка.
Необходими продукти:
за скаридите:
3 с. л. соев сос
2 с. л. кафява захар
2 с. л. бърбън
1 с. л. горчица
1 ч. л. подправка Каджун
1 скилидка чесън
1/2 ч. л. пресни листа от мащерка
червен пипер
1/4 ч. масло
500 грама скариди, почистени
1 стрък зелен лук, нарязан
4 тортили, затоплени
За пълнежа:
2 с. л. зехтин
1 ч. л. сок от лимон
1/2 ч. нарязано зеле
1/2 ч. нарязано червено зеле
1/4 ч. настъргани моркови
1/4 ч. кориандър
1/4 глава лук, нарязан
1 стрък зелен лук, нарязан
сол
Начин на приготвяне:
В малка купа комбинирайте соевия сос, кафявата захар, бърбъна, горчицата, Каджуна, чесъна, мащерката и малко червен пипер.
В голям тиган загрейте 2 с. л. масло. Добавете скаридите и гответе до златисто, от двете страни. Добавете останалите 2 супени лъжици масло и изсипете сместа със соевия сос в тигана. Гответе още 2 минути, докато сосът се сгъсти.
Махнете тигана от котлона и добавете зеления лук.
В средно голяма купа разбъркайте сока от лимон и зехтина. Добавете зелето, морковите, кориандъра, лука и разбъркайте.
Сервирайте, като сложите от скаридите и от пълнежа в тортилите.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |