Трикове за красота, които могат да спасят вашия ден

Трикове за красота, които могат да спасят вашия ден

Обикновено никога не ни остава достатъчно време да се погрижим за красотата си, особено сутрин. Също така често се случва някой от продуктите ни да е свършил, без да сме разбрали и тогава имаме проблем. За щастие има някои трикове, които могат да ни помогнат да заменим липсващи продукти. 

1. Бебешка пудра+ четка за коса = сух шампоан

От какво имате нужда:

царевично нишесте

сода за хляб

бяла глина

тропическо растение

Първо, създайте домашно приготвена бебешка пудра. Използвайте само царевично нишесте или го комбинирайте със съставки като каучуков прах, сода за хляб или бяла глина. Когато имате нужда да измиете косата си бързо, просто я разрешете с тази смес.

2. Памучни тампони + четка от спирала = плътни мигли

Вземете обикновен памучен тампон и го разделете на две. Нанесете един слой спирала, след това разтрийте четката за спирала в памучния тампон, разрешете миглите и нанесете още един слой спирала. 

3. Майонеза = маска за коса

За да се справите със сухата, твърда коса, вземете обикновена майонеза и я нанесете по цялата си коса. Оставете да престои около половин час. Измийте я с шампоан. Готово! Насладете се на нейните копринени и хидратиращи ефекти.

4. Влажна кожа + парфюм = по-дълготраен аромат

Освен нанасянето на парфюма на определени части на тялото, от решаващо значение е да го използвате веднага след душ, докато кожата все още е мокра. Това значително ще удължи ефекта.

5. Мокро лице + продукти за грижа за кожата = повишена абсорбация

Измийте лицето си и незабавно нанесете продуктите за грижа за кожата, без да го избърсвате. По този начин порите са по-отворени и продуктите се абсорбират по-добре. 

6. Уасаби + устни = по-големи устни

Нанесете уасаби върху устните си и го оставете за 10 минути. По този начин усните ви ще изглеждат по-големи и по-плътни. 

7. Бира = балсам за коса / шампоан

Опитайте да измиете косата си с бира. Някои хора постигат блестящ ефект, докато други твърдят, че структурата на косъма става по-здрава.

Забележка: Не се препоръчва редовно да използвате бира вместо шампоан или балсам за коса. Също така, хората, които имат косопад, не бива да опитват това. 

8. Алкохол + лъжица = фиксирани сенки за очи

Изсипете алкохол в сенките, разбъркайте с лъжица, притиснете ги и оставете да изсъхне напълно. Счупените парчета ще се съберат и ще получите чисто нови сенки. Същото може да се направи с бронзант и пудра за лице.

9. Обикновен балсам за коса + вода = балсам за коса без измиване

Комбинирайте балсам за коса с вода в съотношение 1: 1 и напълнете с него спрей шише. Сега можете да нанесете балсам без измиване на косата. 

10. Домашно приготвен бронзант

Вземете 1 с. л. канела, 1 с. л. какао на прах, индийско орехче и брашно. Смесете добре. В случай, че не харесвате цвета, играйте си с пропорциите, докато достигнете желания тон. Поздравления! Току-що създадохте екологичен, здравословен, ароматен бронзант.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay