Трикове за по-гъста и дълга коса

Трикове за по-гъста и дълга коса

Най-дългата коса в света е 5.627 метра! Въпреки че едва ли има човек, който да иска толкова дълга коса, всяка жена иска да има поне малко по-дълга коса и най-важното- по-гъста. И всеки, който се е опитал да го постигне, знае колко е трудно. Но има някои трикове, които можете да опитате. Ето някои от тях:

1. Използвайте витамин B12

Ако косата ви не расте, може би имате недостиг на витамин B12. Дефицитът на B12 може да бъде причина за суха, тънка и крехка коса. Скалпа също се нуждае от витамин B12, в противен случай може да се появи сърбеж и дори пърхот. Затова можете да опитате да добавите B12, за да се нормализират нивата му в тялото. Но по-добре е първо да се консултирате с лекар.

2. Масажирайте скалпа си

Масаж на главата ще помогне за подобряване на кръвообращението, кръвта ще стига по-добре до космените фоликули и това ще стимулира растежа. Масажирайте главата си с върховете на пръстите от всички страни с леки движения. Можете дори да го направите, докато миете косата си.

3. Изсушавайте косата си правилно

По-добре е да не увивате косата си в кърпа след като я измиете. В никакъв случай не трябва да триете косата си с кърпата, защото ще стане още по-крехка. Просто внимателно я попивайте с кърпата.

4. Вземете си копринени калъфки за възглавниците

Памучните калъфки издърпват влагата от косата и я изсушават. Но това не се случва, ако спите на копринена материя.

5. Променете опашката си

Ако обичате да носите конска опашка, връзвайте я ниско. Високата конска опашка опъва много косата и тя започва да пада.

6. Грижете се за кожата на скалпа

Вашият скалп се нуждае от грижа точно като кожата на лицето ви. Изберете продукти за коса на базата на състава, който е подходящ за вашата кожа. Не забравяйте, че скалпа ви трябва да бъде хидратиран и да има правилното рН, за да бъде здрав.

7. Мийте се със студена вода

След измиване косата трябва да се изплаква със студена вода. Това помага за укрепване на косата и я прави по-здрава. В допълнение, това ще добави блясък към косата ви и ще я направи по-гладка.

8. Опитайте зехтин

Зехтинът перфектно подхранва косата. Той е богат на антиоксиданти и витамин Е. Той е добър за растежа на косата и я прави лъскава и мека. Вземете 1/4 чаша зехтин и го втрийте в скалпа и косата с масажиращи движения за няколко минути. Покрийте главата си с шапка и я оставете за 15-30 минути и след това я измийте с шампоан. Можете да смесите зехтин с кокосово и рициново масло, пипер и джинджифил.

9. Овлажнявайте косата си

Вашата коса трябва да бъде хидратирана за добър растеж и за по-добър вид. И яйчен жълтък може да ви помогне. Съдържа лецитин, който помага за хидратиране на косата. Използвайте 2 яйца и няколко капки лимонов сок. Разбъркайте ги добре. Нанесете върху косата и покрийте с шапка. Оставете сместа да действа за около половин час и след това изплакнете с хладка вода.

10. Внимавайте какво ядете

За да бъде косата ви здрава, трябва да мислите за здравето си отвътре. За това трябва да ядете полезни витамини и минерали. Можете да добавите повече храна към вашата диета, която съдържа протеини (като риба, месо и боб) и витамини А и С (моркови, цитрусови плодове и тиква). И не забравяйте да останете хидратирани.

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay