Рецепта за печен сом

Рецепта за печен сом

Сомът е специфична риба, но е много вкусен. Ето как да го приготвите:

Необходими продукти:

1/4 ч. зехтин

1 ч. царевично брашно

1 с. л. подправка за риба

4 броя филе от сом

сол

черен пипер

резени лимони, за сервиране

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 300 градуса. 

Сложете 2 с. л. зехтин върху хартия за печене. 

В голяма чиния сложете царевичното брашно и подправката за риба. 

Поръсете рибата със сол и черен пипер. След това я овъргаляйте в чинията с брашното. 

Наредете рибата в подготвената тава и поръсете с останалия зехтин. 

Печете до златисто, около 15 минути. 

Сервирайте с резени лимон.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay