7 съвета за перфектни подмишници, ако използвате самобръсначка

7 съвета за перфектни подмишници, ако използвате самобръсначка
Canva

Подмишниците са деликатна зона и не всеки знае как да се отнася с подходящото внимание към нея. Хващаме самобръсначката без много да му мислим и след това се чудим защо кожата ни е потъмняла и имаме подкожни косъмчета.

Раздразненията след бръснене на зоната на подмишниците са неприятен проблем за много хора. За да намалите възможността за раздразнения и да запазите кожата на тази зона гладка, ето няколко съвета:

Подгответе добре кожата

Преди да започнете бръсненето, измийте подмишниците си с топла вода или използвайте топъл компрес. Това ще помогне да се отворят порите и космите да омекнат, което прави бръсненето по-лесно и намалява риска от раздразнения.

Използвайте подходящ бръснач

Изберете качествена самобръсначка с достатъчно остри ножчета. Новите и същевременно по-меки ножчета обикновено дават по-гладък резултат и по-малко раздразнения.

Не забравяйте подхранващ гел или крем

Никога не бръснете суха кожа! Използвайте специален подхранващ гел, крем или сапун за бръснене. Това ще помогне на бръснача да се плъзга по-лесно, ще предпази кожата от изсушаване и ще намали триенето.

Бръснете с правилна техника

Бръснете в посоката на растежа на космите, а не в обратната им посока. Това ще намали шанса от нараняване и раздразнения. Не упражнявайте прекален натиск, просто задържайте лек натиск, за да избегнете нараняванията.

Сменяйте често ножчето или самобръсначката

Ако използвате многократна самобръсначка, уверете се, че редовно го сменяте. Остър бръснач ще постигне по-добри резултати и ще намали опасността от раздразнения и наранявания.

Грижа след бръснене

След като приключите с бръсненето, изплакнете зоната с хладка вода, за да затворите порите. Потупайте подмишниците с мека къпра, без да ги триете енергично и нанесете успокояващ лосион или крем за след бръснене със съдържание на алое вера. Това ще помогне да се намали възпалението и раздразнението.

Поддържайте хигиената

Редовната хигиена на подмишниците е от съществено значение за поддържане на кожата здрава. Мийте ги редовно с мек сапун и внимателно ги подсушавайте, без грубо триене.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay