Фондю - едно разтапящо удоволствие

Фондю - едно разтапящо удоволствие

Фондю - едно разтапящо удоволствие

Фондюто не е просто хранене. Придружено с подходящо вино и приятна компания, то се превръща в преживяване. Доста калорично преживяване, но какво пък? Това е един от най-вкусните начини се поглезите и да впечатлите приятелите си. Отдайте се на това разтапящо удоволствие без капка колебание или вина!

 

Продукти:

40 мл сухо бяло вино

300г сирене Ементал

300г сирене Грюер

40 г царевично нишесте

2 скилидки чесън

2 чаени лъжички черешов ликьор или няколко капки лимонов сок

Индийско орехче, черен пипер

Франзела и/или черен хляб по избор; гъби, краставици, броколи, кисели краставички и др.

 

Приготвяне:

  • Настържете сирената и се уверете че са със стайна температура

  • Изсипете виното в съд и загрейте, докато леко закъкри

  • Поръсете сиренето постепенно и бъркайте докато се поеме от виното

  • Не позволявайте сместта да заври

  • Смесете царевичното нишесте с черешовия ликьор (лимоновия сок); изсипете при сиренето, за да се сгъсти

  • Подправете с щипка индийско орехче и черен пипер

  • Натъркайте стените на фондюто със скилидките чесън. За по-силен чеснов вкус оставете в сместта

  • Изсипете готовата смес в керамичния съд

 

Остава да се наслаждавате. Парченце франзела морков, гъба и каквото още ви хрумне, потопено в разтопените сирена има божествен вкус. Невъзможно е нещо толкова вкусно да е лошо, нали?

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay