Люлякови или сребърни сенки на очите? Помощник за новобранките в грима

Сенки за очи - как, колко, какви?

Люлякови или сребърни сенки на очите? Помощник за новобранките в грима

Първото правило, когато се учим да нанасяме сенки за очи, е да обърнем внимание на самите очи, а не на грима, който имаме или искаме да носим.

 

Въпреки че тъмните оттенъци на сенките се използват за подчертаване на очите, по-леки нюанси могат да направят същото. Прилагането на основа за клепачите е добра база за грима. Използвайте висококачествени четки, плоски и правоъгълни. Винаги нанасяйте сенките от по-леките нюанси към по-тъмни. Желателно е те да бъдат съобразени с цвета на очите, тона на кожата, цвета на косата и цвета на облеклото, което сме избрали.

 

Не прекалявайте с грима и на очите и червилото - едното трябва да е за сметка на другото. Ако използвате ярки сенки за очи, ги съчетайте с по-леко червило. Докато сивото, виолетовото и кафявото подхожда на сините очи, за кафяви очи използвайте златисто или пепеляво оранжево. Допълнете зелените очи със златист и жълт или лавандулов цвят сенки за очи.

Интензивните цветове сенки за очи трябва да подхождат добре и на вашата кожа. По-тъмните цветове на кожата си пасват идеално с лилави или цвят напомнящ за цвета на слива тонове, както и какаови нюанси на сенки за очи. Винаги се опитвайте да изберете поне три цвята от една палитра и ги съчетавайте за постигане на невероятен ефект.

 

Когато нанасяте сенки за очи, прилагайте най-светлия избран тон по цялата дължина от линията на миглите до веждите. Това ще служи като основа за останалите цветове в очната ви линия, както и за цялостния грим на лицето ви. Обикновено средният тон може да бъде нанесен върху долната част на клепача. Използвайте третия, най-тъмен цвят, за да дооформите окото и да му предадете дълбочина. Приложете го по линията на миглите и във външните краища на окото, използвайки по-тънка четка за грим. Можете да дублирате този нюанс и като очна линия. В заключение нанесете светъл тон под линията на веждите, който ще ви предаде по-широк и открит поглед.

12 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay