Да остаряваме красиво. Всъщност е възможно

Какво не знаем за собствените си бръчки?

Да остаряваме красиво. Всъщност е възможно

Годините минават неусетно, докато един ден не започнем да забелязваме и първите белези на възрастта. Бръчките. Издайническите знаци, че рождените дни, които сме отпразнували са повече от 20. В което няма и нищо лошо, все пак това е нормалното развитие на живота, което е толкова удивително за всеки един от нас...

 

Появата на бръчки всъщност се дължи на загубата на еластичност на кожата. Но този така неизбежен проблем, всъщност може да се забави доста. Стига да знаете кои са предварителните мерки, с които трябва да се заемете.

 

Какво ни обясняват експертите?

Има хора, чиято кожа е по-дебела и при тях появата на бръчки е по-късна. Другият тип, за съжаление, са предразположени към образуването на бръчки по-рано в живота си.

 

Главната причина за образуването на бръчки при всички хора е дехидратицията. Кожата жадува ли жадува за подхранване. Тя е изложена нон-стоп на какви ли не външни вредители, които "изсмукват" от нейния блясък и свежест.

 

Кожата съдържа богата мрежа от колагенови влакна, които я поддържат млада. За това е важно да се заемем и с доставянето на допълнителни дози колаген и еластин. В противен случай при деградацията му с възрастта се получават нежеланите бръчки.

 

Сега да поговорим малко повече за продуктите, които е добре да заобичате, за да обичате и жената в огледалото и нейната кадифена кожа.

 

Зехтин

Идеален е за основа на всички подхранващи маски. Нашият съвет: правете си домашна маска с маслиновото олио веднъж седмично. Освен, че ще подобрите цвета на лицето си, ще внесете и нужната хидратация.

 

Мед

Нашият любим естествен овлажнител. Притежава свойството да изтегля водата от вътрешните тъкани до повърхността на кожата, където влагата всъщност е най-малко. По този начин се създава предпазен филм, а дори по-дълбоките бръчки биват изгладени. За малко вдъхновение със сладкия продукт може да разгледате тук.

 

Зелен чай

Освен, че тази напитка е известна с ефикасността си при борбата с килограмите, ни идва на помощ и при една друга битка. Чаят унищожава вредните за организма свободни радикали, които при повишено количество вредят на имунната ни система. Съветваме ви да приемате от магическата напитка поне два пъти седмично, а ако е възможно и всеки ден. Определено няма да съжалявате.

 

Пълноценен сън

Освен, че много обичаме да си поспиваме, намерихме и отлична причина да го правим по-често. Когато сме в страната на сънищата, всъщност протича процес на обновяване на клетките. Много важен фактор за по-здрава и сияйна кожа.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay