Искате дъщеря? Значи тази статия е за вас!

Искате дъщеря? Значи тази статия е за вас!

Искате дъщеря? Значи тази статия е за вас!

Ако винаги сте си мечтали да имате момиченце, сега може да направите нещо по въпроса. Моята майка казва, че тези неща са Божа работа, но последните изследвания сочат, че все пак има начин да увеличите шансовете си за женска рожба. Според учените нещата, които ядете непосредствено преди зачеването, оказват влияние върху пола на детето.

 

Холандски учените са открили, че консумацията на плодове и зеленчуци, които са богати на калций и магнезий, увеличава вероятността да ви се роди момиче.

 

В продължение на 5 години те работят с 172 двойки, които вече имат момчета и искат дъщеря. До края на програмата остават едва 32 двойки, но резултатите са повече от красноречиви – на 26 от двойките им се ражда момиченце, а само за 6 опитът е неуспешен. Тоест 80% от жените, които са следвали лекарските препоръки относно режима на хранене, са се сдобили с дъщеря.

 

Девет седмици преди зачеването бъдещите майки са хапвали много плодове, зеленчуци и ориз, за да повишат нивото на калций и магнезий в организма. Освен това те са пиели допълнително витамини и минерали.

 

Според изследователите съществува връзка между нивото на минералите в организма на бъдещата майка и това дали тя ще зачене от сперматозоид с хромозоми ХХ (за момиче) или с хромозоми ХY (за момче).

 

Също така те съветват двойките да правят секс 3-4 дни преди овулацията, за да увеличат шансовете за момиче, защото сперматозоидите с хромозоми ХХ се движат по-бавно и се нуждаят от повече време, за да стигнат до яйцеклетката.

 

Ако искате момче, учените смятат, че бихте могли да го постигнете като включите в менюто си храни, богати на натрий и калий. Такива са бананите и картофите. Изследвания в тази насока обаче тепърва предстоят за съжаление на кандидат-мъжките майки.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay