Националният конкурс за поезия "В полите на Витоша" търси непубликувани вдъхновения

Поезия в полите на Витоша

Националният конкурс за поезия "В полите на Витоша" търси непубликувани вдъхновения

Един от най-нерамкираните поетични конкурси, а именно "В полите на Витоша", отново е активен. За пета година Дирекция "Култура" на Столична община го провежда на национално ниво, а право на участие има абсолютно всеки, стига само да е над 18-годишна възраст. Конкурсът е анонимен и на свободна тема.

 

Всеки автор може да участва с не повече от три непубликувани стихотворения в четири екземпляра, изпратени в запечатан плик, като в малък запечатан плик приложи лични данни (трите имена, дата на раждане, адрес и телефон за връзка).

 

Авторитетно жури ще оценява стиховете на кандидатите и до края на месец май ще обяви резултатите. Крайният срок за изпращане на творбите е 10 април 2011 г. на адрес: София 1000, пл. "Славейков", № 4, Столична община – Дирекция "Култура", За конкурса "В полите на Витоша".

 

Победителят в конкурса ще получи малка пластика и парична награда от 800 лв. Наградата за второ място е 500 лв., за трето – 300 лв. Ще бъдат раздадени и поощрителни награди в размер на 100 лв. Планирана е и съпътстваща награда за млад поет до 25 години в размер на 300 лв.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay