8 начина да повишим ефективността на коректора си

8 начина да повишим ефективността на коректора си
Canva

Коректорът може да бъде най-добрият ни приятел, когато става въпрос за прикриване на несъвършенствата. Понякога са нужни само няколко капчици от него, за да се сдобием с перфектна кожа. Но често пропускаме някои правила в грима и грижата за кожата и подкопаваме способностите на този иначе феноменален продукт.

Ето какво да направите, за да увеличите ефективността на коректора си:

Подготвяне на кожата

Преди да приложите коректора, почистете и подхранете кожата си. Използвайте хидратиращ крем, който ще подготви кожата за грима и ще предпази от изсушаване.

Избор на правилния коректор

Изберете коректор, който отговаря на вашия тип кожа и тон на кожата. Ако имате тенденция към изсушаване, избягвайте твърде плътни коректори, които могат да се събират в бръчките.

Приложение с нежни движения

Нанасяйте коректора с нежни докосвания, използвайки пръстите си, четка или гъбичка. Не търкайте силно, за да не дразните деликатната зона около очите.

Нанасяне върху правилните области

Нанасяйте в зоната под очите и около тях, като създадете триъгълник от върха на ъгъла на окото и основата на ноздрата. Това подчертава светлината и минимизира видимостта на бръчките.

Фиксиране с пудра

След като нанесете коректора, нежно нанесете малко тънка прозрачна пудра върху него. Това ще помогне за фиксиране на грима и за предотвратяване на размазвания.

Избягвайте да прекалявате

Не използвайте твърде голямо количество коректор. Излишъкът може да се събере в бръчките и да доведе до по-нарушаване на вида на грима.

Хидратацията

Поддържайте зоната около очите добре хидратирана, защото изсушена кожа е по-склонна да се набръчка.

Вземете със себе си

Ако използвате коректор тип писалка или с течна текстура, може да го взмете със себе си за евентуални корекции през деня.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay