Гланц или олио за устни: Каква е разликата?

Гланц или олио за устни: Каква е разликата?
Canva

Ако обичате продуктите за устни, вероятн сте наясно с основните неща. От червила до балсами, гланцове и масла, има цял набор от продукти, за които се твърди, че правят различни неща. И може би знаете разликата между  маслото/олиото за устни и балсама за устни, но запознати ли сте с разликите между тях?

Формула и текстура

Гланцът за устни обикновено има по-плътна и лепкава текстура, докато олиото за устни е по-леко и по-течно.

Покритие и цветови нюанси

Гланцът за устни обикновено предлага по-силно покритие и разнообразие от цветове. Той може да има метализиран, гланцов или перлен ефект, като добавя блестящи или искрящи частици към устните. Олиото за устни обикновено е прозрачно или с леко оцветен оттенък, което дава природен или субтилен блясък на устните.

Грижа за устните

Олиото за устни често включва съставки, които предлагат допълнителна грижа за устните, като хидратация и овлажняване. Това може да помогне за подхранване на устните и предпазване от сухота. Гланцът за устни може да съдържа също така съставки, които предлагат грижа, но не винаги е фокусиран върху хидратацията.

Дълготрайност

Гланцът за устни обикновено има по-дълготраен ефект и се задържа по-дълго върху устните, докато олиото за устни може да се изтрие по-бързо и да изисква повторно нанасяне.

Усещане върху устните

Гланцът за устни често има по-тежко и лепкаво усещане върху устните поради своите съставки, докато олиото за устни е по-леко и по-гладко при нанасянето.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay