Зелен коректор- как работи?

Зелен коректор- как работи?
Pexels

Зеленият коректор е козметичен грим продукт, който се използва за коригиране на някои дефекти на кожата, като червени петна, акне, покриване на вени и други червени или розови несъвършенства. Той работи по принципа на цветната корекция или "цветна теория," като използва противоположни цветове в цветния кръг, за да скрие или намали видимостта на дефектите. Ето как работи:

Цветната теория: Цветната теория е базирана на принципа, че цветовете, които се намират в противоположни положения в цветния кръг, компенсират или се отменят визуално. Например, зеленият цвят е противоположен на червения, така че зеленият коректор може да намали видимостта на червени или розови несъвършенства.

Приложение: Зеленият коректор се нанася върху местата с несъвършенства след нанасянето на основния грим, обикновено с козметична четка. Трябва да се прилага внимателно и да се разнесе равномерно, за да се избегне излишно натрупване на продукта.

Смесване: След нанасянето на зеления коректор, трябва да се разнесе и смеси с кожата внимателно. Можете да използвате гъбичка или козметична четка, за да постигнете гладък и естествен вид.

Довършителен грим: След като сте използвали зеления коректор, можете да продължите с нанасянето на останалия грим, включително фон дьо тен, коректор в съответния тон, руж и сенки за очи, за да завършите визията си.

Зеленият коректор е ефективен при скриване на червените несъвършенства, но е важно да се ползва с умереност, за да се избегне добиването на зелен цвят на кожата. В зависимост от вашата кожа и несъвършенствата, може също така да се наложи да използвате други коректори, като лилави или жълти, за да коригирате различни проблеми с цвета на кожата.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay