Каква пудра да изберем, според типа на кожата

Каква пудра да изберем, според типа на кожата
Canva

Изборът на правилната пудра според типа на кожата е важен за постигане на оптимални резултати и избягване на нежелани ефекти. Ето някои препоръки за избор на пудра в зависимост от типа на кожата:

За мазна кожа:

Изберете пудра, която контролира блясъка и абсорбира излишните мазнини от кожата. Заложете на матов или полуматов завършек. Търсете формули, които са некомедогенни и не заспиват порите, за да предотвратите появата на акне.

За суха кожа:

Изберете хидратираща или светлоотразяваща пудра, която ще подхранва и овлажнява кожата. За предпочитане са пудри с озаряваща текстура, които не се натрупват или подчертават сухотата на кожата. Търсете пудри с добавени хидратиращи съставки като хиалуронова киселина или витамин Е.

За комбинирана кожа:

Изберете пудра, която балансира мазнините в T-зоната, без да изсушава сухите зони на лицето. Можете да комбинирате различни видове пудри за различните зони на лицето - матова пудра в T-зоната и светлоотразяваща в сухите зони.

За чувствителна кожа:

Избягвайте пудри с агресивни съставки като пафюм, алкохол или парфюмирани добавки, които могат да предизвикат раздразнения.изберете хипоалергенни и безопасни за чувствителна кожа формули.

За зряла кожа:

Изберете пудра, която не се натрупва във фините линии и бръчки, а допълнително може да изглажда текстурата на кожата. Търсете пудри с хидратиращи и антиоксидантни съставки, които ще храни и омекотява кожата.

Преди да закупите пудра, изпробвайте различни формули и текстури, за да откриете тази, която най-добре отговаря на нуждите на вашата кожа.

А грешка ли е всъщност да изпозлвате пудра при суха кожа?

Хората със суха кожа не винаги се нуждаят от употреба на пудра. За тях пудрата може да бъде по-малко подходяща, тъй като може да подчертае сухотата. Вместо това, те могат да използват продукти с хидратиращи свойства и светлоотразяващи съставки, които ще придадат здравословно и сияйно излъчване на кожата без да я изсушават.

Ако обаче предпочитате да използвате пудра дори при суха кожа, е добре да избирате формули с хидратиращи съставки и леки текстури, които не се натрупват върху кожата и не подчертават сухотата.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay