Най-добрите (и най-лошите) цветове сенки за очи за всеки цвят на кожата

Най-добрите (и най-лошите) цветове сенки за очи за всеки цвят на кожата
Pexels

Част от това, което прави грима (особено сенките за очи и червилата) толкова забавен, е експериментирането с нови продукти и цветове. Но подобно на внимателно подбрания гардероб, полезно е да имате няколко фактора, на които можете постоянно да разчитате, за да изглеждате добре и да подчертавате чертите си. И подобно на облеклото, най-големият индикатор за това кои цветове на сенките за очи ще изглеждат най-добре на вас - според гримьорите - е цветът на кожата.

Точно както всеки има нужда от универсални тениска и дънки, всеки се нуждае от цвят на сенките за очи, който в идеалния случай е с няколко нюанса по-светъл от тена на кожата му, за да подчертае веждите и клепачите, заедно с по-наситен нюанс, който може да се използва за добавяне на драма към външните ъгли на окото. 

Ето кои са най-добрите (и най-лошите) цветове сенки за очи за всеки цвят на кожата:

Цветове сенки за очи за светла кожа

Когато става въпрос за сенки за очи върху светла кожа, по-малкото е повече. Прозрачните цветове на пигмента могат да окажат голямо влияние, така че изберете меки цветове, като кафяво, шампанско или мека слива. Избягвайте силно пигментирани или много тъмни цветове, тъй като те могат да изглеждат прекалени. Трябва да избирате сенки, които са само няколко нюанса по-тъмни от цвета на кожата ви. Добре е също така да избягвате червените и розовите цветове (които могат да ви накарат да изглеждате уморени или болни) и сивите нюанси (които могат да придадат завършек, подобен на синина).

Нюансите на бежовото (като лате) са страхотни, тъй като могат да скрият червенината, като същевременно добавят яркост. 

Цветове сенки за очи за средни тонове на кожата

Считайте се за благословени, ако имате такава кожа, тъй като се комбинира добре с почти всички цветове. Най-общо казано, топлите, озаряващи нюанси и пигментираните, метални покрития ще бъдат най-добрият ви залог. Розовото злато е особено страхотно на клепачите, защото може да се носи през деня и след това да се допълни с тъмна очна линия за вечерен грим. 

Няма много цветове, които да избягвате, въпреки че матовите кафяви и лилави нюанси, твърде сходни с тена на кожата ви, не са добра идея.

Цветове сенки за очи за тъмни тонове на кожата

Когато става въпрос за подсилване на дълбоки и тъмни тонове на кожата, най-добре е да изберете нюанси, които изпъкват. Не се страхувайте да създавате контраст. Изберете сенки за очи, които имитират начина, по който кожата ви блести на скулите ви в слънчев ден. 

Живи, студени нюанси в зелено и синьо могат да изглеждат особено добре, но ако предпочитате да останете неутрални, можете да се възползвате от медните, бронзовите и топлите есенни нюанси. Трябва да избягвате сенки за очи с пепеляв или бял цвят, които могат да изглеждат невидими на тъмна кожа.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay