Не изпозлвайте хайлайтър, ако лицето е с тази форма

Не изпозлвайте хайлайтър, ако лицето е с тази форма
Canva

Изборът на хайлайтър може да зависи от формата на лицето, като подходящият продукт и техника могат да подчертаят или балансират различните черти. Въпреки това, има форми на лице, за които използването на хайлайтър може да не бъде най-подходящо. Някои от тези форми включват:

Овално лице

Овалните лица обикновено могат да носят почти всички видове хайлайтъри, тъй като тяхната форма е балансирана. Въпреки това, при неправилно нанасяне на прекалено много хайлайтър в централната част на лицето може да изглежда прекомерно.

Квадратно лице

Хората с квадратни лица често имат по-изразени черти. Използването на прекалено много хайлайтър върху "острите" черти може да ги подчертае още повече. По-добре е да се фокусирате към подчертаване на средната част на лицето.

Издължено лице

За хората с по-дълги лица, използването на хайлайтър върху високите точки на лицето може да подчертае дължината му. По-добре е да се фокусира върху средната част на лицето и да се избягва прекаленото нанасяне на хайлайтър в областта на челюстта.

Широко лице

Хората с по-широки лица могат да избягват хайлайтър в областта на скулите, тъй като това може да направи лицето им още по-широко. По-подходящо е да се фокусира върху използването на хайлайтър върху централните части на лицето.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay