Ароматен и пухкав кекс с настъргани ябълки и канела

Ароматен и пухкав кекс с настъргани ябълки и канела
Canva

Един от начините да си създадем настроение през есента е да се насладим на ароматен сладкиш. Днешното предложение включва емблематичните за есента абълки и канела. Ето ви една лесна рецепта за пухкав кекс с тези ароматни съставки, на които не можете да устоите:

Нобходими продукти:

  • 2 големи яйца
  • 1 чаша захар
  • 1/2 чаша растително масло
  • 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
  • 1 и 1/2 чаши брашно
  • 1 чаена лъжичка сода бикарбонат
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1 чаена лъжичка цейлонска канела
  • 2 големи настъргани ябълки (заложете на сладки и сочни сортове)

Начин на прифотвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса и подгответе тава за кекс, като я подсипете с малко брашно или я намазните. В голяма купа разбийте яйцата, след което добавете захарта, маслото и ваниловият екстракт. Разбъркайте добре сместа.

В друга купа смесете брашното, содата бикарбонат, бакпулвера, солта и канелата. Постепенно добавете сухите съставки към сместа с яйца и разбъркайте добре, докато получите хомогенно тесто. Накрая, добавете настърганите ябълки към тестото и разпределете равномерно.

Изсипете тестото в подготвената тава за кекс и изгладете горната част. Печете в предварително загрята фурна за около 40-45 минути или докато кексът стане златист. Тествайте с клечка за зъби или дървен шиш. Извадете от фурната и оставете кекса да изстине преди да го сервирате.

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay