Лава кейкът е един от най-вкусните и интересни десерти. Течният център го прави изключително удовлетворяващ както за окото, така и за небцето. Шоколадовият лава кейк е много по-популярен, но ако искате да опитате нещо различно, можете да приготвите лава кейк с бял шоколад и шамфъстък:
Необходими продукти:
170 гр. бял шоколад
170 гр. масло
3 цели яйца
3 жълтъка
1/2 чаша захар
1/4 чаша брашно
1/2 чаша шамфъстък
1/2 чаена лъжичка сол
още бял шоколад и шамфъстък за гарниране
Начин на приготвяне:
Натрошете белия шоколад и го разтопете заедно с маслото в микровълнова фурна или на водна баня. Оставете да се охлади за няколко минути.
В голяма купа разбийте яйцата, жълтъците и захарта до получаване на светла и пухкава смес.
Добавете разтопения шоколад и масло в сместа и разбийте добре.
Добавете брашното, солта и смления шамфъстък и разбъркайте добре.
Разпределете сместа в малки купички, като ги пълните до малко над средата.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, точно 8 минути. Ако ги печете по-дълго, ще изгубите ефекта с течния център.
Извадете от фурната, извадете от формичките и поръсете с още бял шоколад и шамфъстък.
Сервирайте топло с топка сладолед.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |