Немски ябълков сладкиш

Немски ябълков сладкиш
unsplash

Ябълковият сладкиш е десерт, който се приготвя по целия свят, но е на особена почит в Германия. Ароматът на ябълка и канела е традиционен за есента и печенето на такъв сладкиш ще внесе много уют в дома ви, а всички членове на семейството ще си оближат пръстите. 

Ето как да приготвите вкусен немски ябълков сладкиш: 

Необходими продукти: 

2 големи ябълки

1 с.л. лимонов сок

125 грама масло

140 грама пудра захар

3 яйца

225 грама брашно

2 ч.л. бакпулвер

щипка сол

5 с.л. прясно мляко

1 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. 

Подгответе форма за торта, като я намажете с масло. 

Обелете и почистете ябълките. Нарежете ги на резени и ги поръсете с лимонов сок.

В голяма купа разбийте маслото и захарта с миксер, докато станат пухкави.

Добавете яйцата и разбийте отново. Пресейте брашното, бакпулвера и солта, добавете ги и разбъркайте добре. Постепенно добавете млякото, докато получите гладко тесто.

Прехвърлете тестото във формата, а отгоре наредете нарязаните ябълки. 

Отгоре поръсете с малко захар, разбъркана с канела. 

Печете 40-45 минути. Оставете сладкиша да се охлади за около 15 минути, след което го извадете от формата. 

Можете да сервирате с бита сметана. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay