Рецепта за вкусна морковена торта

Рецепта за вкусна морковена торта
Pexels

Морковената торта е свеж и много вкусен десерт, който е чудесен за пролетта. Макар че за великденските празници традиционно се приготвят козунаци, можете да разнообразите трапезата с една вкусна морковена торта.

Ето как да я приготвите:

Необходими продукти:

2 чаши брашно

2 чаши захар

2 чаши настъргани моркови

1 чаена чаша олио

4 яйца

2 чаени лъжици бакпулвер

1 чаена лъжица сода бикарбонат

1 чаена лъжица сол

2 чаени лъжици канела

За крема:

250 г краве масло, на стайна температура

250 г крема сирене, на стайна температура

2 чаши пудра захар

1 чаена лъжица ванилов екстракт

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 175 градуса.

В голяма купа разбийте яйцата заедно със захарта и олиото, докато получите кремообразна смес.

Добавете морковите и разбийте добре.

В друга купа смесете брашното, бакпулвера, содата бикарбонат, солта и канелата.

Добавете сухите съставки към мокрите, малко по малко, като разбърквате добре.

Изсипете сместа в предварително намазана с масло форма за торти.

Печете около 45-50 минути, като проверявате с клечка за зъби.

Оставете да се охлади във формата за 10 минути, след което я извадете и оставете да се охлади напълно.

За крема, в голяма купа разбийте маслото, крема сиренето и ваниловия екстракт до получаване на кремообразна смес.

Добавете пудрата захар и разбийте още малко, докато кремът стане пухкав.

Разрежете блата на две хоризонтално и намажете с половината от крема. Поставете горната част и покрийте с останалия крем.

Украсете по желание. 

Да Ви е сладко!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay