Морковената торта е свеж и много вкусен десерт, който е чудесен за пролетта. Макар че за великденските празници традиционно се приготвят козунаци, можете да разнообразите трапезата с една вкусна морковена торта.
Ето как да я приготвите:
Необходими продукти:
2 чаши брашно
2 чаши захар
2 чаши настъргани моркови
1 чаена чаша олио
4 яйца
2 чаени лъжици бакпулвер
1 чаена лъжица сода бикарбонат
1 чаена лъжица сол
2 чаени лъжици канела
За крема:
250 г краве масло, на стайна температура
250 г крема сирене, на стайна температура
2 чаши пудра захар
1 чаена лъжица ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 175 градуса.
В голяма купа разбийте яйцата заедно със захарта и олиото, докато получите кремообразна смес.
Добавете морковите и разбийте добре.
В друга купа смесете брашното, бакпулвера, содата бикарбонат, солта и канелата.
Добавете сухите съставки към мокрите, малко по малко, като разбърквате добре.
Изсипете сместа в предварително намазана с масло форма за торти.
Печете около 45-50 минути, като проверявате с клечка за зъби.
Оставете да се охлади във формата за 10 минути, след което я извадете и оставете да се охлади напълно.
За крема, в голяма купа разбийте маслото, крема сиренето и ваниловия екстракт до получаване на кремообразна смес.
Добавете пудрата захар и разбийте още малко, докато кремът стане пухкав.
Разрежете блата на две хоризонтално и намажете с половината от крема. Поставете горната част и покрийте с останалия крем.
Украсете по желание.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |