Остават броени дни за подаване на заявления за помощ от 300 лв. за ученици

Остават броени дни за подаване на заявления за помощ от 300 лв. за ученици
Pexels

Родителите на деца, записани в първи, втори, трети, четвърти и осми клас, имат още десет дни за подаване на заявленията за еднократните помощи за ученици. Крайният срок е 15 октомври, напомнят от Агенцията за социално подпомагане (АСП).

От тази учебна година помощта се предоставя на всички ученици от посочените класове, независимо дали са записани в държавно, общинско или частно училище. Те трябва да живеят постоянно в страната.

Размерът на подкрепата е 300 лева и се изплаща на два пъти.

150 лева от средствата се получават след отпускането на помощта, а остатъкът - в началото на втория учебен срок, ако детето продължава да посещава училище и не е допуснало 5 и повече неизвинени отсъствия. След започването на учебните занятия вече не се изисква удостоверение за ученика – АСП получава данните по служебен път.

Помощта се предоставя без подоходен критерий на родители и осиновители, на приемни семейства/семейства на близки и роднини, на децата, настанени за отглеждане извън семейството, както и на настойници/попечители, които отглеждат детето.

Документи се подават в дирекциите "Социално подпомагане" (ДСП) по настоящ адрес: лично, чрез лицензиран пощенски оператор, по електронен път с квалифициран електронен подпис или по електронен път чрез електронна административна услуга съгласно Закона за електронното управление.

Близо 226 000 семейства на деца, записани в първи, втори, трети, четвърти и осми клас, вече получиха право на еднократната помощ.

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay