9 често срещани грешки, които хората допускат, когато носят клинове

9 често срещани грешки, които хората допускат, когато носят клинове
Pexels

Клиновете са спортно облекло и са предназначени за носене по време на тренировки и физически активности, но имат толкова много предимства, че са се превърнали в неизменна част от ежедневието ни. Те могат да се носят по различни начини, като например с токчета или якета в байкърски стил, наред с много други опции. 

Ето 9 често срещни грешки, които хората допускат, когато носят този вид дреха: 

1. Залагайте на клинове с висока талия

Клиновете с ниска талия могат да накарат някои части от тялото ви да изпъкнат повече, отколкото бихте искали. Това не е непременно лошо, но ако искате да избегнете това, може да изберете клин с висока талия. Този дизайн не само ще скрие някои части от бедрата ви, но по този начин ще изглеждате по-стройни. Освен това може да се комбинира с всякакъв вид топ или блуза, което е голямо предимство.

2. Стойте далеч от крещящите щампи

Принтовете с големи шарки и много ярки цветове крадат цялото внимание от останалата част от облеклото ви. Не само това, но като основно правило, не забравяйте, че колкото по-голям е принтът, толкова повече обем придава на тялото. Така че, ако целта ви е да изглеждате по-слаби и да отклоните вниманието от други части на тялото си, ще бъде по-добре да носите клинове в обикновени, тъмни цветове.

3. Не носете къси или 3/4 клинове 

Някои хора предпочитат да носят къси клинове. Въпреки че някои дизайни са доста хубави и удобни, повечето от тях подчертават формата на краката, правейки ги да изглеждат по-дебели, отколкото са в действителност. Ето защо е препоръчително да избирате дълги клинове. Не само ще придат по-слаб вид на крайниците ви, но и ще ви направят да изглеждате по-високи. Разбира се, това зависи от вашия тип тяло и как искате да изглеждате.

4. Избирайте подходящи цветове

Един доста известен съвет, който често се забравя и се отнася за всеки тип облекло, също е добре да имате предвид, когато носите клин: избирайте цветове, които подхождат на цвета на кожата и косата ви. Заложете на блуза в подобен или по-тъмен нюанс, за да изглеждате още по-елегантни.

5. Не мислете за клиновете като изключително за спортно облекло

Голяма грешка, която много хора допускат, е да носят клинове само като спортна дреха, тъй като малцина знаят, че те се съчетават добре с всяка визия, стига да знаете как да ги комбинирате правилно. Любимият клин може да се носи на различни поводи (както сме виждали при много знаменитости), от срещи до неофициални събирания. В крайна сметка удивителното при клиновете е точно колко гъвкави и удобни са. Просто сменете старите си маратонки с токчета (или ботуши), облечете яке и та-да! Ще изглеждате невероятно.

6. Избягвайте да носите клинове под рокли или поли

През 2000-те години носенето на поли или рокли с клинове беше истинска мания сред знаменитостите и обикновените хора. 20 години след като тази тенденция най-накрая изглежда като част от далечното минало, хората осъзнаха, че този стил може да бъде малко претоварващ, визуално и някак объркващ. Ако искате да изглеждате небрежно, но същевременно елегантно, когато носите тази дреха, облечете кожено яке и няколко аксесоара, които да ви придадат този вид, но стойте далеч от този стил от 2000-те.

7. Дългите суичъри може да не са най-добрият вариант

Твърде широките, дълги суичъри могат да скрият тялото, разрушавайки стила. За да ги замените, има отличен по-къс вариант: известният кроп топ. Комбинацията от клин с висока талия и къси суичъри изглежда много по-добре.

8. Едноцветните комплекти също не винаги са добър избор

Едноцветните комплекти може да не са добър вариант за тези, които търсят по-модерна версия на дрехата, тъй като тоалетът може да изглежда като костюм за фитнес. Ако искате да модернизирате облеклото си и да изглеждате по-добре, комбинирайте обикновени клинове с материи без ликра в съвпадащи цветове, за да получите най-добрата визия.

9. Изберете клинове в цветове, които подхождат на тена на кожата ви

Клиновете в цветове, много близки до тена на кожата, не създават контраст, което не е добре. Това между другото е правило, което важи за всички видове облекла, не само за клиновете. Освен това тези модели могат да маркират твърде много тялото. Важно е да изберете цвят, който създава достатъчно контраст с цвета на кожата и косата ви.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay