Идва ли краят на "бързата мода"?

Идва ли краят на "бързата мода"?
Pexels

Италия – романтична, вкусна и с хилядолетна история. В началото на всяка година обаче, когато еуфорията от зимните празници затихва, на ботуша се завихря  серия от празници на модата . През изминалите няколко дни  Флоренция  бе  домакин  на  най-голямото шоу за класически и авангардни мъжки дрехи  и  аксесоари.

Дизайнери, участващи в модния форум, говорят за  проблемите  в  модната индустрия  и възможните  решения  в тази сфера.

Дизайнерите се обединиха около мнението , че дрехите трябва да бъдат изработвани от естествени материали, но и целенасочено всички в индустрията да работят за промяна в мисленето и възприятията на потребителите.

Италианският дизайнер Никола Минколи разказа, че  изработват  своите дрехи на ръка, използвайки  вълна  и  кашмир .

"Обичаме да работим с естествени материали и използваме 100% вълна” , отбеляза той. Според него е важно да се работи само с естествени материали при изработването на облекла и подчерта, че хората са уморени от дрехите от така наречената "бърза мода”.

Дизайнерът изрази мнението, че е необходимо по-голямо внимание от страна на държавата към модната индустрия, от гледна точка на регулации и защита на конкуренцията. "Ние сме голяма индустрия, но никой не се интересува от модната индустрия. Няма контрол върху пазара онлайн, а има нужда от сериозен такъв”, смята Никола Минколи.

Според дизайнера  Шаде Акиносо  от Лондон модната индустрия трябва да се промени в няколко направления: "Обичам дрехите, които са вечни. Лично смятам, че ако мога да променя нещо в модната индустрия, то това било устойчивостта на дрехите. Хората могат да се върнат към традиционните дрехи, създадени с качествени материали, да ги носят и да ги включат в днешния стил на обличане. По-малко еднодневки, повече традиционни, класически и качествени дрехи”, поясни тя.

Дизайнерът Нихил Руши Мера от Индия сподели, че посещава модното събитие за първи път и представя Индия в пълния ѝ блясък.

Според  Руши Мера  в глобален план има по-сериозен интерес по отношение на това как се гледа на  мъжката мода . Мера обясни, че жените винаги са имали по-голям избор в дрехи, които да носят, докато при мъжете ситуацията друга. "В Индия интересът към мъжката мода е феноменален. С всяка изминала година расте с около 27%”, разкри той. Дизайнерът обясни, че модата постоянни се променя и каза какво би искал да се промени в модната индустрия. "Това, което искам и което се надявам да се промени е начинът на мислене на хората, когато става дума за мода. Тук се вижда, че мъжете са облечени в пълния си блясък, а аз искам мъжете да са облечени така всеки ден”, каза той.

Дизайнерът от Узбекистан Сухроб Хабиб също се застъпи зад мнението, че естествените и качествени материали трябва да се налагат сред все повече хора и навсякъде по света.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay