Това са най-мръсните места във вашия дом

Това са най-мръсните места във вашия дом
Canva

Най-мръсните места в нашия дом могат да бъдат неочаквани и често се пренебрегват при почистването. Неслучайно казват, че екранът на мобилния ни телефон е по-мръсен от дъската на тоалетната чиния. Макар и неочаквани, ето кои са най-мръсните места у дома:

Дръжки на вратите: Дръжките на вратите в дома се докосват често, но рядко се почистват, което ги прави гнездо за бактерии и вируси.

Дистанционни: Дистанционните управления за телевизор, климатици и други устройства също се използват често, но често забравяме да ги почистваме.

Клавиатури и мишки: Ако използвате компютъри или лаптопи, клавиатурите и мишките също могат да бъдат изключително мръсни, особено, ако постоянно ги разнасяме напред назад.

Мобилни телефони: Мобилните телефони често се докосват с мръсни ръце и дори не осъзнаваме каква мръсотия полепва по тях.

Чанти и раници: Чантите и раниците, които носим всекидневно, могат да бъдат пълни с бактерии, тъй като се поставят на различни повърхности.

Пердета и завеси: Пердета и завеси често задържат прах и алергени, ако не се почистват редовно.

Предният праг на вратата: Той често събира прах и мръсотия от обувките.

Фурна и микровълнова печка: Вътрешността на фурните и микровълновите печки може лесно да се замърси от различните видове храна, които поставяме в тях и изисква редовно почистване.

Скрити ъгли: Местата, които не се виждат лесно, като зад мебелите или под леглата, често се пренебрегват при почистването, а там се събират огромни количества мръсотия и прах.

Долната страна на мебелите: Долната страна на мебелите, като диваните и столовете, може да събира прах и паяжини без дори да забележите.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay