Защо Парис Хилтън избира да роди двете си деца чрез сурогатство

Парис Хилтън се превърна в знаменитост благодарение на нейното хитово риалити шоу, "The Simple Life," изявите ѝ във филми и доходоносните линии за облекло и парфюми на Хилтън. През последните години тя се преоткри по много различен начин. Динамичната романтична история на Хилтън най-накрая получи своя щастлив край през 2021 г., когато тя се омъжи за дългогодишния си приятел Картър Реум. Две години по-късно двойката разшири семейството си два пъти. Синът им Финикс Барън се роди през януари, а дъщеря им Лондон се роди през ноември.

Раждането на бебетата бе възможно благодарение на сурогатното майчинство. Използването на сурогат или гестационен носител е избор, който много известни личности са направили през годините по различни причини. Например сурогатното майчинство е популярно сред родители от един и същи пол като Елтън Джон, Нийл Патрик Харис и Анди Коен. Освен това, двойки, които имат здравословни проблеми или проблеми с безплодието, може да нямат друг избор, ако искат да станат родители на сове собствено дете. Ким Кардашян и Кание Уест използваха сурогатна майка, за по-малките си деца, Чикаго и Псалм Уест, след като риалити звездата получи животозастрашаващ кръвоизлив при първите си две бременности.

Хилтън, от друга страна, има много различни, но също толкова законни, причини да иска да използва сурогатна майка.

Страх от бременността

Въпреки многото банални фрази за "пътя към майчинството," не всички жени очакват с нетърпение да забременеят. Бременността създава огромни физически и психически промени, а в най-лошия случай усложнения като прееклампсия и плацента превия могат да бъдат животозастрашаващи. Не е чудно тогава, че идеята да преминат през деветмесечното изпитание изпълва някои бъдещи майки с ужас. Клиничният термин за страх от раждане е токофобия и е по-разпространен, отколкото си мислите.

Проучване от Мичиганския университет от 2016 г. установява, че около 30% от жените изпитват токофобия. Този процент се повишава рязко по време на разгара на пандемията от COVID-19, като изследователи от Дартмутския университет съобщават, че 62% от субектите се страхуват от раждане. Пребройте Парис Хилтън сред това число.

Причината е и в миналото

Зашеметяващата трансформация на Парис Хилтън в любяща съпруга и майка ѝ носи радост както никога досега, която тя споделя със зрителите в своя хитов сериал "Влюбеният Париж". Тази радост обаче чакаше много време. Тийнейджърските години на Хилтън бяха бурни, включващи купонджийски маниери, нежелани сексуални преживявания и кошмарни години в поредица от интернати. Един по-специално, каньонът Прово, беше особено ужасяващ; както тя казва пред Glamour UK, Парис си спомня, че редовно е била вземана от общежитието ѝ през нощта от членове на персонала, които са я вкарвали в самостоятелна стая и са я насилвали.

"Чувствам се сякаш са откраднали детството ми и е сърцераздирателно, че това все още се случва на толкова много деца днес." Тези травматични спомени също подтикват решението на Хилтън да не забременее. Тя твърди, че в допълнение към тези действия персоналът също така редовно вземал кръвни проби и я принуждавал да приема лекарства. "Толкова ме е страх, мисля си, отново, като се връщам към Прово дори да съм в лекарски кабинет, просто всичко това", признава тя.

Вместо да преминават през девет месеца на акушер-гинеколози срещи и живот в състояние на страх, което потенциално може да навреди на бебето им (токофобията увеличава шансовете за преждевременно раждане), Хилтън и съпругът ѝ избират сурогатна майка да износи ембрионите, които са замразили. Хилтън не съжалява за избора си. Както тя казва "Днес," "обичам ерата на майка. [...] Просто се чувствам толкова спокойна."

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay