Здравословната сила на прегръдките

Освен че са приятни, те са и здравословни!

Здравословната сила на прегръдките

Всеки обича да бъде гушкан. Оше повече, когато е от наистина любим човек. Това ни носи радостни емоции, чувстваме се по-добре, усмихваме се и преливаме от желание за живот, защото това е най-силният начин някой да ни покаже, че държи на нас. Оказва се, обаче, че освен че ни носят толкова много радост, са и здравословни. Ето по какъв начин влияят на здравословното ни състояние.

Те ни дават енергия - Те повишават нивото на окситоцин в организма (хормонът, който повишава радостта, изпълва Ви с удовлетворение и повишава енергията). Гушкането с любимия човек може да Ви даде енергията му, да я прехвърли на Вас, или поне част от нея.

Изпълвате се с кураж - Когато някой ни гушне, забравяме за всички лоши неща, които са ни се случвали през деня и блажено затваряме очите си. Това ни дава кураж да продължим и да се справим и с най-лошите неща. Прегръщайки ни, човекът сякаш казва "С теб съм и винаги ще бъда с теб!" 

Защитават вашата имунна система - Гушкането насърчава производството на допамин и серотонин, които влияят на щастието и доброто настроение. Те влияят върху отблъскването на негативните емоции. Те понижават кръвното налягане и Ви предпазват от сърдечно-съдови болести. 

Прегръщайте се, полезно и много, много приятно е!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay