Искате бебе: Ето какви изследвания трябва да си направите преди тази голяма стъпка

Искате бебе: Ето какви изследвания трябва да си направите преди тази голяма стъпка
Canva

Когато партньорите планират да имат бебе, важно е да направят някои изследвания и да се консултират със здравен специалист, за да се уверят, че са в най-добро състояние за успешно зачеване и бъдещо родителство. Ето някои от изследванията и консултациите, които се препоръчват:

Преглед при акушер-гинеколког

Жената трябва да посети гинеколог-акушер, който да направи пълен преглед на репродуктивната система, да провери за евентуални проблеми или заболявания и да даде съвети относно оптималната здравна грижа по време на бременност.

Кръвни изследвания

Чрез кръвните изследвания могат да се проверят нивата на различни витамини и минерали като фолиева киселина, витамин В12, желязо и др., които са важни за здравето по време на бременност и за развитието на бебето.

Тестове за заразни болести

Включват се изследвания за заразни болести като сифилис, хепатит, хив и други, които могат да имат влияние върху бременността и здравето на бебето.

Изследвания за генетични нарушения

Партньорите могат да се консултират с генетичен консултант и да направят изследвания за генетични нарушения, особено ако има история на такива в семейството или ако има риск за тях.

Подходяща имунизация

Важно е да се уверите, че сте подходящо имунизирани срещу определени болести, които могат да бъдат опасни по време на бременност, като например варицела и рубеола.

Съвети за здравословен начин на живот

Здравният специалист може да даде съвети за подобряване на здравословния начин на живот, като например правилно хранене, физическа активност, отказване от тютюнопушене и употреба на алкохол.

Изследвания за състоянието на сперматозоидите

За мъжете е важно да направят изследвания за качеството на спермата, което може да бъде от значение за успешното зачеване.

Тези са само някои от изследванията и консултациите, които могат да се извършат, за да се гарантира успешната бременност и раждането на здраво дете. Решенията за конкретни изследвания трябва да бъдат взети съвместно с медицински специалист, който да оцени индивидуалните нужди и рискове на всеки партньор.

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay