Какво се случва, когато се подложим на продължително гладуване

Какво се случва, когато се подложим на продължително гладуване
Canva

Наследък се говори все повече за продължително гладуване, коет се прави с цел детоксикиране на организма. Но какво трбява да знаем?

Продължителното гладуване, особено без подходящ медицински надзор, може да има сериозни отрицателни последици за здравето. Някои от възможните ефекти на продължителното гладуване включват:

Отслабване и нутриентна недостатъчност

Гладуването може да доведе до сериозно отслабване и липса на важни хранителни вещества, което може да предизвика нутриентна недостатъчност и проблеми със здравето.

Спад на  енергията

Липсата на достатъчно храна може да доведе до енергийна дефицит и умора, което може да се отрази на физическата и умствена производителност.

Загуба на мускулна маса

Продължителното гладуване може да доведе до загуба на мускулна маса, което може да бъде особено вредно за общото здраве и физическата форма.

Намаляване на имунната система

Отслабването и липсата на храна могат да намалят устойчивостта на организма към инфекции и заболявания.

Проблеми със сърцето и кръвоносната система

Гладуването може да повлияе на кръвното налягане, холестерола и други фактори, които могат да повлияят на сърцето и кръвоносната система.

Психологически проблеми

Продължителното гладуване може да предизвика психологически проблеми като депресия, раздразнителност и проблеми с концентрацията.

Риск от храносмилателни разстройства

Екстремното гладуване може да бъде свързано с по-голям риск от храносмилателни разстройства като анорексия или булимия.

Винаги е препоръчително да се консултирате с професионален здравен специалист преди да предприемете дългосрочно гладуване или рязко променяте диетата си. Гладуването трябва да се прави с повишено внимание и подходящ медицински надзор, за да се избегнат възможни рискове за здравето.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay