Луксозен старчески дом: Какво да очаквате от него?

Луксозен старчески дом: Какво да очаквате от него?
pixabay.com

У нас има стереотипно мислене, според което, старческият дом не е най-доброто място за любимите ни родители. Но такова мнение е повърхностно и не отчита реалните житейски ситуации. Често възрастните хора се разболяват сериозно, което означава, че се нуждаят от постоянна компетентна грижа. Ако живеят сами у дома, постоянният надзор е почти невъзможен.

Разбира се, можете да наемете медицинска сестра или някой от близките да се откаже от работа, за да се грижи за възрастния човек. Втората опция обаче не винаги е добра идея, тъй като се изискват медицински познания. Ето защо е най-добре да се доверите на професионалистите.

Животът в луксозен старчески дом, където медицинските грижи са достъпни денонощно, е много по-лесен за възрастния човек. Елитните старчески домове разполагат с висококачествено медицинско оборудване за наблюдение на здравето на пациентите.

Предимствата на луксозен старчески дом

  • Осигурени комфортни битови условия съгласно договора.

  • Първокласни медицински услуги: квалифицирани работници и модерно оборудване.

  • Настаняването може да е за постоянно или временно. Тоест, може да се възползвате от дома само по време на периода на рехабилитация след тежко заболяване или, например, когато домът ви се ремонтира.

  • Живот в уютна стая, в спокойна среда.

  • Разнообразни развлекателни дейности.

  • Присъствието на медицински персонал на една ръка разстояние дава увереност, че необходимата квалифицирана помощ винаги ще бъде получена навреме. За пациентите, страдащи от заболявания, това е особено важно.

Частният старчески дом е институция, работеща във формат на пансион и характеризираща се с повишено ниво на комфорт за живеене. На всеки обитател е осигурено лично пространство, интересен отдих и висококачествено медицинско обслужване.

Обитателите на луксозен старчески дом могат да отделят време за себе си и своите хобита, да ходят на здравни процедури и т.н. Екип от медицински лица следи храненето, организира полезна почивка за тях и ги подкрепя. Особено търсени са културно-развлекателните програми, съобразени с интересите на възрастовата публика.

Луксозните старчески домове са предназначени за определена класа на обществото. Цената за настаняване в тях се определя в съответствие с предлаганите услуги. Пример за подражание са луксозните старчески домове в Европа и САЩ. В западните страни тази посока е по-развита.

Основните услуги в луксозен старчески дом

  • Медицински услуги

  • Рехабилитация

  • Битови услуги

  • Психологическа помощ

  • Юридически услуги

  • Културно-развлекателни програми

Отношението на персонала към гостите оказва значително влияние върху качеството на предоставяните услуги. Като цяло, луксозният старчески дом е едно стъпало над всички останали организации от този тип.

 

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay