По колко броя мигли е нормално да губите на ден?

По колко броя мигли е нормално да губите на ден?
Canva

Винаги сме завиждали на мъжете, защото все се оказва, че техните мигли обикновено са по-гъсти и обемни от тези на жените. И докато се борим с тази вселенска несправедливост с помощта на спирали, извивачки, ламиниране, изкуствени мигли и др., то лошата новина е, че и те капят точно като косата.

Нормалното количество мигли, които губим на ден, може да варира значително от човек на човек. Смята се, че е напълно нормално да губим около 1 до 5 мигли на ден. Този процес е нормален и е част от естествения цикъл на растеж и обновление на миглите.

Все пак има и някои фактори, които могат да повлияят на количеството мигли, които падат, като например стрес, вредна храна, заболявания на очите, употреба на грим и др. Ако забележите, че миглите ви падат повче от обикновено може да се консултиране с лекар.

Ето и няколко фактора, които могат да допринесат за изпадането на миглите:

Неправилна грижа

Неправилната грижа за миглите, като например търкане с груби движения, може да доведе до изпадане на миглите. Също така, спането с грим или употребата на неподходящи козметични продукт може да бъде пагубно за миглите.

Стрес

Хроничният стрес може да има негативно въздействие върху здравето на миглите и да допринесе за тяхното изпадане.

Заболявания на очите

Някои заболявания на очите, като например възпаление на клепачите (блефарит) или офталмологични инфекции, могат да доведат до окапване на миглите.

Неподходяща храна

Недостатъчното приемане на хранителни вещества и витамини, които са важни за здравето на косъма и миглите, може да допринесе за тяхното изпадане.

Употреба на гореща вода

Излагането на миглите на гореща вода, докат миете лицето си, може да бъде вредно за тях и да ги увреди.

Генетични фактори

Някои хора имат по-слаби мигли поради генетични предпоставки.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay