Семена за уши? Всичко, което трябва да знаете

Семена за уши? Всичко, което трябва да знаете
Canva

Ушите ви вратата към здравето ли са? Ако вярвате в лечебните сили на семената за уши - малки мънички мъниста, поставени върху различни части на ухото - може би четете правилната за вас статия.

Като форма на аурикулотерапия или акупунктура на ушите, семената за уши се използват в традиционната китайска медицина от хилядолетия, но в момента са особено популярни заради удобството си в движение и лечебните си сили.

Ушните семена действат, като оказват лек натиск върху специфични акупресурни точки на ухото, за да стимулират тази точка, а съвременните клинични изследвания показват ефекта, който тези точки имат върху неврологичните пътища.

Защо точно ушите?

В традиционната китайска медицина ухото е дом на над 200 точки на натиск, които имат потенциала да трансформират тялото и ума. Тези точки имат лечебни свойства като успокояване на ума, повишаване на имунитета, намаляване на болката и други. Те дори могат да се използват за лечение на болки в долната част на гърба, болки при ПМС и стрес, както и за подпомагане на храносмилането и поддържане на имунитета. Различни комбинации от тези точки могат да се използват за лечение на различни проблеми наведнъж. Например, можете да използвате семе, за да балансирате хормоните и да успокоите ума – двете точки ще работят заедно, за да дадат по-голям резултат.

Докато семената за уши първоначално са били истински семена от растението Вакария, днес се използват както семена на растителна основа, така и метални мъниста – някои дори направени с кристали Swarovski.

Как действат?

Доказано е, че семената за уши имат незабавни резултати за някои, докато други с по-трудни състояния виждат по-положителни резултати след няколко седмици и когато се използват с акупунктура и билки. Като цяло тя каза, че препоръчва използването на семена от уши заедно с акупунктура.

Въпреки това трябва да имате предвид това - въпреки че някои проучвания показват постепенно/леко подобрение при добавяне на ухо семена към стандартен режим за отслабване, кръвно налягане или тревожност, но те не са "магическо решение".

Ушните семена обикновено се прилагат към ушите към края на терапията с акупунктура и са "изненадващо устойчиви". Тя предложи семената да се отстранят след три до пет дни, ако вече не са паднали, за да се избегне раздразнение.

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay