Чувате името си насън? Ето какво значи това!

Чувате името си насън? Ето какво значи това!
Canva

Сънуването е доста мистериозно явление за хората и дори за някои животни. Дори да се събудите, без да си спомняте сънищата си от предната нощ, вие пак сънувате. Сънищата са изследвани както през научна, така и през духовна гледна точка, за да се опитаме да разберем какво всъщност означават. Точно както контекстът променя това, което означава, когато сънувате някого , контекстът също може да промени това, което означава, когато чуете името си да ви викат насън.

Както отбелязва Антъни Робък, който пише  блога Dreamfully Sweet и е изучавал съня и сънищата, в статия за това защо хората чуват имената си в сънища, това може да е свързано с притеснения около тревожна ситуация или променящо живота решение, което трябва да вземете. Друг път чуването на името ви е свързано с вашето самочувствие.

Например, може да чуете името си, ако се променяте твърде много заради някой друг. Може обаче да е и обратното. Както отбеляза Робък, "името ви може да се появи в съня ви като форма на насърчение или съгласие от ума ви, че оставате верни на ценностите си и оставате автентични в будния си живот."

Призовава ли ни Бог в сънищата ни?

Другия изследователи смятат, че това яление представлява съобщение от любим човек, който е починал. Важо е обаче да се уточни, е контекстът на съна е от изключителна важност. Ако се извика, например, тогава вашето подсъзнание вероятно се опитва да ви накара да разберете или осъзнаете нещо.

Някои хора също вярват, че има религиозни или духовни причини да чуете името си насън. Изследователска статия за връзките между осъзнатото сънуване и сънищата, религията и науката твърди: "В юдаизма и християнството сънуването служи предимно като средство за комуникация между хората и Бог. Същото важи и за исляма."

По този начин, когато чуете името си насън, това може да бъде Божият начин той да достигне до вас. Според религията, че Бог може да има какво да ви каже или да ви възложи задача, която да изпълните. Или може да чуете името си, защото някой или нещо в будния ви живот се нуждае от вашето внимание. Може би Бог им помага.

Какво е хипнагогия?

Понякога може да чуете името си, преди наистина да заспите и да започнете да сънувате. Това вероятно се дължи на хипнагогия или преходното състояние на съзнанието между будност и сън. Това съзнателно състояние може да предизвика онова усещане, при което внезапно се събуждате с учестено сърце, сякаш току-що сте паднали.

То също така причинява различни халюцинации, включително звуци, като например да чуете името си. В края на деня, дали сънищата с вашето име или сънищата от всякакъв вид наистина имат значение или не, зависи от вас. Те обаче могат да повлияят на качеството на съня ви. Не забравяйте да практикувате здравословни навици за сън и нощни процедури, за да се преборите с лошите сънища.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay