Винаги сме се чудили как човешка ръка успява да създаде невероятни десерти, сякаш изписани с магическа пръчица. Оказва се, че единственото, от което се нуждае човек, за да създаде подобни вкусни произведения на изкуството, е вроден талант и силно желание.
Виктория Михова от Стара Загора притежава и двете. Усмихнатата млада майка приготвя изкушения за хапване, които ние дори не бихме се осмелили да разрежем, за да не развалим постигнатия вид.
Вкусотиите ѝ са не само сладки, но и солени. Като тортата на горната снимка, приготвена от кашкавал, месо и други съвсем не сладки продукти.
Колегите от Kulinar.bg са провели един вкусен разговор с повелителката на сладкишите Вики, който ви представяме в следващите редове.
Как се породи в теб желанието да правиш толкова красиви торти?
В началото просто правех торти, с течение на времето започнаха да стават и красиви. Първата по-сложна торта, която направих, беше за рождения ден на баща ми. Сега, като се сетя, не беше никак добра, но важното е, че успях да го зарадвам.
Колко време ти отнема направата на един по-сложен десерт?
Един, два дни или по-скоро нощи. Тогава оставам сама и мога да се съсредоточа върху това, което правя.
Сподели ни някой сладкарски трик.
Ако правиш всичко с много любов и желание, то винаги се получава.
Ти си инженер по образование. Би ли казала, че в сладкарството има известна доза инженерна мисъл?
Разбира се, инженерната мисъл винаги помага. Тъй като не се занимавам професионално със сладкарство, нямам почти никакви инструменти. В процеса на работа ми се налага доста често да импровизирам и да си изобретявам сама доста неща.
Как ти хрумна идеята за шоколадовите розички? Трудно ли се превръщат в реалност?
Исках да направя торта с рози, но не знаех как. Приготвих си шоколадово тесто, изгледах няколко клипчета в интернет и се захванах за работа. Получиха се от първия път. Не са трудни, но отнемат време, тъй като се правят листо по листо и след това трябва да изсъхнат.
Какъв, според теб, е идеалният подарък? Сладък?
Сладък, естествено. Особено ако е изработен собственоръчно. Каква по-добра изненада от торта или букет от бонбони?
Мечтаеш ли си за своя собствена сладкарница?
Разбира се, някой ден... Като порасна!
Имаш малка дъщеричка. С какво я храниш? Трудно ли се отглежда малко дете в днешно време?
Трудно е, да, но не и невъзможно. Отглеждаме сами повечето плодове и зеленчуци и се стараем да се храним здравословно. Ядем домашно приготвени ястия и десерти, така мога да съм сигурна какво точно сервирам.
Пожелай нещо сладко на нашите читатели!
Не спирайте да се усмихвате и яжте повече торта!
В нашата галерия можете да разгледате прекрасните кулинарни крумвания на Виктория. А ако тази статия ви е харесала, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук, за да не пропуснете никой от предстоящите ни проекти.
48 | 0 |