Как да организирате банята си, за да направите натоварените сутрини по-лесни

Как да организирате банята си, за да направите натоварените сутрини по-лесни
Pexels

Сутрешното бързане започва много преди да излезете от вратата, тъй като всички се надбягват наоколо, за да се приготвят навреме. А банята – където се случва цялото миене на зъби, оформяне на прическа и миене на лице – може бързо да се превърне в най-натоварената част на дома. Но ако следвате няколко стратегии за това как да организирате банята си, можете лесно да рационализирате сутрешната си рутина и да осигурите сутрин без стрес за всички вкъщи.

Опитайте тези идеи за организация на банята:

Извадете всичко възможно от банята си

Най-добрата първа стъпка да организирате банята си е да извадите всичко и да прецените какво имате, като премахнете всичко с изтекъл срок на годност или неизползвано. Сортирайте всичко на купчини, за да видите колко имате от един артикул. Може да не знаете, че имате 10 различни овлажнители, а всъщност да има само 2, които използвате. 

Препоръчително е да махнете всички излишни продукти, които можете – като допълнителен шампоан или сапун, резервна паста за зъби и т.н. Махнете всичко, което не използвате всеки ден. Всичко останало можете да съхранявате в килера. 

Дайте на всеки определено място за нещата му

Вместо да накарате всеки да търси собствените си продукти в бъркотия от бутилки и четки, изберете да създадете определени места за всеки член на семейството. Всеки трябва да има свое собствено индивидуално пространство, което притежава. Например, създайте по-ниски чекмеджета за всяко дете, така че те да имат лесен достъп до нещата си. Ако съпругът ви е по-висок, дайте му горните рафтове.

Групирайте продуктите си за сутрешна рутина

Поставянето на всичко необходимо за вашата сутрешна рутина на едно място прави супер лесно да се приготвите сутрин - независимо дали избирате кошница или поставка, или просто определен рафт. Това ще намали времето, което прекарвате в търсене на вашия слънцезащитен крем или вода за уста.

Намалете рутината си до най-важното

Поддържайте сутрешната си рутина възможно най-рационализирана. Ако сте голям почитател на много различни продукти, опитайте се да използвате един продукт, преди да опитате друг, или сменяйте от време на време. Когато имате твърде много неща на едно място, пространството ви винаги ще се усеща претъпкано.

Помислете за нетрадиционни места за сутрешни задачи

Ако няколко души споделят една баня, приготвянето на всички и навреме може да бъде предизвикателство. Може да помислите да прегледате рутините на всеки и да потърсите дейности, които могат да се извършват извън банята, като оформяне на прическа или дори миене на зъби – което може да се направи на кухненската мивка след закуска.

Етикетирайте всичко за по-добра организация на банята

Етикетирайте всяка област и категория, така че да можете лесно да намирате нещата, които ви трябват и да ги връщате на същото място.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay