Младоженци използват средствата от сватбата си, за да построят училище в Африка

Лукас Роси и Тайна Песоа, младоженци, предпочели да не организират сватбено тържество. Вместо това те използвали средствата, които били отделили за празника си, за да създадат училище в Африка. 

Докато обмисляли разходите за храна, музика и място за сватба, Лукас Роси и Тайна Песоа разбрали: тези средства могат да бъдат използвани по-добре в полза на по-голям брой хора.

Младоженци използват средствата от сватбата си, за да построят училище в АфрикаTaina Pessoa

В този момент те взели твърдо решението да отменят сватбеното събитие и да дарят всички пари, които са планирали да похарчат и получат. Тайна Песоа, която преди това е участвала в различни социални мисии в Африка, е била добре запозната с трудните условия на живот в много общности на континента.

"Да бъда на африканския континент, за да занеса хуманитарна помощ, отговаря на моята цел в живота, желанието да помагам, да споделям, да облекчавам страданието и да подобрявам качеството на живота на хората", казва тя в публикация в Instagram. 

Младоженци използват средствата от сватбата си, за да построят училище в АфрикаTaina Pessoa

Училището вече функционира, но първоначалното дарение от Тайна и Лукас не е достатъчно, за да го поддържа.

Следователно те активно набират средства чрез социалните мрежи, за да осигурят текущото финансиране на проекта.

Тайна споменава и някои други трудности: "Матуба има своите особености, изолирано местоположение, далеч от столицата на Мозамбик, селото няма електричество, има нестабилна почва и средна температура от 39 градуса."

Решението на двойката привлече много внимание. За наш късмет има и много други хора, готови да помогнат на другите. Новента Висентина, например, е 93-годишна жена, която решава да отлети до Кения, за да помогне на деца в сиропиталище. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay