Как да не преяждаме по празниците?

Как да не преяждаме по празниците?
Canva

От една софра на друга, от едно гости на друго - да, това е типична картинка по време на коледните празници. Независимо дали ще прекараме празничните вечери у дома или на гости на семейство и близки, то празникът винаги е съпътстван от апетитни гозби, които ни изкушават от масата. Често резултатът е няколко качени килограма и чувство за тежест, от които не можем да се отървем дълго време.

Преяждането по време на празници е известен на всички нас проблем, но добрата нoвина е, че мoжем лесно да се справим с него. Ето някои съвети, които могат да ви помогнат да не преяждате по празниците:

Планирайте предварително: Преди да отидете на празничното събитие, помислете за това какво ще ядете и колко ще консумирате. Не прекалявайте, колкото и изкушаващо да изглежда всичко.

Ограничете порциите: Опитайте се да консумирате по-малки порции от храната. Дори и домакинът да настоява да допълни чинията ви, благодарете и тактично откажете. Това ви позволява да се наслаждавате на вкусовете, без да преяждате.

Пийте вода: Понякога чувството за глад може да се бърка с чувството за жажда. Пийте достатъчно вода, преди да започнете да ядете, за да не прекалите с порциите.

Пазете се от алкохола: Алкохолните напитки могат да предизвикат преяждане, тъй като намаляват инхибициите. Употребявайте спиртните напитки умерено или изобщо не припарвайте до тях.

Упражнявайте се: Поддържането на физическа активност по време на празниците може да ви помогне да изгорите излишните калории и да поддържате баланс.

Споделете ястията: Ако имате възможност, споделете храната с други хора. Разделете си голямата пържола например с детето или с мъжа си. Така ще опитате от всичко без да преядете.

Слушайте тялото си: В момента, в който усетите ситост, спрете. Да, знаем, че всичко е безумно вкусно, но идва момент, в който трябва да спрете.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay