Каква прическа да изберете, според формата на лицето

Каква прическа да изберете, според формата на лицето

Съобразяването с формата на лицето при избора на прическа е важно, защото различните форми лица имат различни характеристики и контури. Правилният избор на прическа може да подчертае красивите черти на лицето и да скрие евентуални недостатъци, създавайки баланс и хармония във визията.

Правилно подбраната прическа може да допринесе за визуално издължаване или смекчаване на формата на лицето. Например, за кръгло лице може да бъде подходяща прическа, която добавя обем отгоре и дължина отстрани, за да изглежда лицето по-издължено.

Различните форми на лица имат различни акценти - като бузите, челото, брадичката. Подходящата прическа може да балансира тези елементи, като създава хармонична визия. Променяйки стила на косата, можете да изразите своята индивидуалност и личен вкус. Изборът на прическа, която подчертава вашите уникални черти, може да ви помогне да се чувствате по-уверени във визията си.

Каква прическа да изберете, според формата на лицето си?

Овално лице

Във вашия случай, почти всяка прическа ще ви стои добре. Експериментирайте с различни стилове - къси или дълги, равни или вълнисти.

Кръгло лице

За кръгло лице, опитате се с прически, които добавят обем отгоре и дължина отстрани. Дългите странични карета могат да издължат лицето.

Правоъгълно лице

При този тип лице, меките и вълнисти прически могат да смекчат ъглите. Подходящи са също и страничните прически и късите коси.

Сърцевидно лице

За сърцевидно лице, обмислете прически с обем в областта на бузите и челото. Средни дължини, леко вълнисти, също могат да бъдат подходящи.

Издължено лице

За дълго лице, прически с обем настрани или вълни могат да създадат визуална илюзия за по-широко лице. Късите прически също са добър избор.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay