5 начина лесно да премахнем петната от боя за коса по кожата

5 начина лесно да премахнем петната от боя за коса по кожата
Canva

Независимо дали давате пари за салонна услуга или изпробвате уменията си "Направи си сам" у дома, боядисването на коса може да бъде трудна работа. Ако се пробвате у дома или пък сте попадали в ръцете на неопитен фризьор, вероятно ушите, врата и линият на челото са редовните пострадали. Попадането на боя за коса върху кожата ви може да изглежда неизбежно, когато работите с боя, но вярвате или не, има начин да премахнете без особени усилия – просто трябва да изпробвате някои от нашите предложения:

Важно е да бъдете нежни с кожата, за да предотвратите раздразнение. Ето пет метода:

Топла вода и сапун:

Най-простият начин е да използвате топла вода и сапун. Намокрете кърпа с топла вода и добавете малко сапун. Нежно трийте засегнатите участъци на кожата. Повтаряйте процеса, докато боята не започне да избледнява.

Бебешко олио или минерално масло:

Намокрете памучен тампон в масло за бебешка кожа или минерално масло. Поставете тампона върху засегнатите участъци и нежно изтрийте. Маслото може да помогне за разтварянето на боята.

Сода бикарбонат:

Смесете сода бикарбонат с вода, докато получите паста. Нанесете пастата върху засегнатите участъци и нежно масажирайте. Изплакнете обилно с вода.

Оцет или лимонов сок:

Намокрете памучен тампон в оцет или пресен лимонов сок. Трийте засегнатите участъци. Оцетът или лимоновият сок могат да помогнат за отстраняването на боята.

Специални продукти за премахване на боя за коса:

На пазара има специални продукти, предназначени за премахване на боя за коса от кожата. Те често съдържат специални химикали, които могат да разтворят боята. Следвайте инструкциите на продукта и бъдете внимателни да не предизвикате дразнене на кожата.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay