В началото на преходния сезон - преместете хидратацията на кожата вечер, а не сутрин

В началото на преходния сезон - преместете хидратацията на кожата вечер, а не сутрин
Pexels

Славянка Стойкова e предприемач, консултант на луксозни бюти салони и СПА центрове. Опитът ѝ с грижата за здравословна красота показва, че постоянството и правилно избраните грижи според индивидуалните нужди, са най-печелившите формули за ефективен и младолик, но най-вече здрав и свеж външен вид. Това важи в най-голяма степен за преходния сезон, когато трябва старателно да обгрижим и подготвим кожата си чрез ежедневната си рутина.

Какво се случва със състоянието на кожата през зимата?

Предвид смените на температурите, кожата често страда като се зачервява и чувствителностите стават по-силни. През този период нормалната кожа започва да се държи като суха, а в летния - като комбинирана и това понякога обърква дамите. Това е заради допълнителната дехидратация, която се случва през зимния сезон. По-наситеното действие на агресивни компоненти, като вятър, студ, замърсяване на околната среда, води дотам, че имаме по-голямо количество свободни радикали. Именно това е причината на съставки като витамин C, ретинол, да бъдат много добри съставки за зимата. Те добавят допълнително количество антиоксиданти, с които да възстановим този стрес.

На какво е важно да наблегнем в грижата за кожата по време на преходния зимно-пролетен сезон?

Това, което трябва да знаем, особено след тежките празници през зимата, е че кожата ни се нуждае от хидратация. Разликите в температурите навън, много често предизвиква зачервяване на кожата. Това е преходния сезон, в който може да очакваме повече зачервяване и чувствителност на кожата. Много често го усещат и хората, които имат розацея и други подобни проблеми. Смяната на топло място със студено и обратното, води до зачервяване, разпукване на капилярчетата и чувствителност. Точно заради това е хубаво да преместим хидратацията вечер, а не сутрин. Не трябва да забравяме слънцезащитата. Препоръчително е и да дадем приоритет на типично "зимни” съставки - витамин C, ретинол, различни видове киселини. От една страна те могат леко да дехидратират кожата и балансът се постига именно с допълнителната хидратация. Ако не сме на много силно лъчение или отблясък, факторът е достатъчно да бъде около 15 или 20, но ако сме скиори и посещаваме ски курортите трябва да помним, че здравословният фактор е като летният – а именно по-близо до SPF50.

Каква трябва да бъде вечерната рутина, за да запазим доброто състояние на кожата?

През зимата е много важно да не пренебрегваме почистването на кожата. Трябва да залагаме на продукти, които са по-нежни и толерантни към кожата. Могат да бъдат и една идея по-подхранващи. През зимния период, жените, които имат нормален тип кожа, дори и понякога комбиниран, могат да си позволят и почистващи млека и тоник, които не са точно за мазен тип кожа, а по-скоро за суха. Причината са именно свободните радикали и кожата има нужда от повече подхранване, независимо какъв тип е. Подходяща серия за това би била ЕXPERT CLEANSE PRO. Предназначена за дълбоко почистване и подготовка на кожата преди всяка процедура за лице. Линия, формулирана с пре- и постбиотици за стимулиране и защита на кожната микробиота. Кожата се балансира допълнително, предвид че нейните защитни сили са нарушени. Помага кожата да не се зачервява и да не придобе други аномалии. След това е важно да заложим на хидратиращи маски. Вечерният крем също е препоръчително да е по-подхранващ, има варианти и за такъв. Aко целта ни е по-скоро блясък, но да стимулираме колагена, серумът на Power Vitamin C e също добър вечерен продукт. Може да се допълни с крем с хиалуронова киселина. Важно е също така да ексфолираме кожата, да я направим по-бляскава, да минимизираме петънцата и леките несъвършенства.

Кои процедури са най-подходящи за този сезон?

Винаги, когато сменяме сезоните, е подходящо да си направим диагностика на кожата, за да видим по какъв начин се чувства тя с актуалния сезон и евентуално със смяната, която се случва. Ако през зимата сме имали малко по-чувствителна кожа или някакъв тип алергия, дамите трябва да знаят, че пролетта и есента са сезони, в които най-много трябва да се пазят и да пият витамини. Същото важи и за кожата. Това е период, в който тя се адаптира към следващия сезон. Подходящо време за пречистване и детокс. Подходящи са продукти с Vitamin C, защото дават необходимото количество витамини и антиоксиданти на кожата. Тогава и трябва постепенно да започнем да използваме фактор, ако до този момент не сме. Пролетта е доста измамно време, в което е наложително да го направим, защото тогава възникват първите хиперпигментации. Тогава трябва да подсилим кожата и за лятото 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay